Zašto je fantastično putovati izvan ljetne sezone?

Nakon ljeta za pamćenje, sumnji u dobru posezonu nema!
Zašto je fantastično putovati izvan ljetne sezone?

Budući da i jesen kao i proljeće donosi niže temperature u mediteranskoj Europi, post-sezona u većem dijelu Italije, južne Francuske, Španjolske, Hrvatske i Grčke dolazi s manjim gužvama i znatno manjim cijenama nego na vrhuncu sezone.

Cijene najma vozila izvan sezone često su stotine kuna jeftinije, a zasigurno ćete otkriti da možete i noćiti za manje: mnogi fini hoteli na obali spuštaju cijene, a niskobudžetni hoteli imat će mnogo slobodnih mjesta. I dok su neki manji ili ruralni smještaji možda zatvoreni, oni koji su još uvijek otvoreni obično su prazni i stoga udobniji. Suprotno je u poslovnim centrima velikih gradova koji su najprometniji poslovnim putnicima i najskuplji su izvan sezone.

Tako avanturisti izvan sezone neometano lutaju centrom Splita, posve sami razmišljaju o rimskoj arhitekturi, nabacuju pijesak na usamljenim jadranskim plažama i razgovaraju s opuštenim čuvarima u zagorskim dvorcima.

U jesenskom Zagrebu možete biti sami na Gornjem gradu i uživati u letu ptica sa zvonika sv. Marka, promatrajući oblake kako se kotrljaju preko gotičkih šarenih korvova crkve do rubova grada.

Avanturisti izvan sezone uživaju u vrhunskoj usluzi u trgovinama i turističkim uredima i doživljavaju pravu Hrvatsku. Iako će mnogi popularni turistički orijentirani parkovi, predstave i obilasci biti zatvoreni, izvan sezone je sezona visoke kulture: u Dubrovniku, na primjer, traje Pozno ljeto, manifestacija prepuna koncerata i izložbi, u Splitu je otvorena i taraje izložba: Oliver -Trag u beskraju, prikazujući svaki naš Grad u svom su sjaju.

Najjednostavniji način da doživite sve ovo i mnogo više je da putujete autom.

Odaberite model prema svojim željama, rezervirajte online i uživajte u putovanju!