ISTRAŽITE ROVINJ

Povijest, znamenitosti, kulturna i prirodna baština, pozivaju na putovanje!
ISTRAŽITE ROVINJ

Jedna od najrazvijenijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, smješten na zapadnoj obali Istre, Rovinj je poznat i kao jedan od najslikovitijih i najromantičnijih gradova na Mediteranu.

Već desetljećima privlači velik broj turista, a većina mu se vjerno vraća iz godine u godinu. Razlog tome možete potražiti u ugodnoj mediteranskoj klimi, ljubaznosti lokalnog stanovništva ili jednostavno u šarmantnim uličicama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Rovinj na vrlo zanimljiv način spaja tradiciju malog ribarskog mjesta, s modernim turističkim trendovima, bogatom gastro-enološkom ponudom te visokim standardom usluge.

Istovremeno, grad podno crkve Sv. Eufemije omiljeno je okupljalište umjetnika iz cijeloga svijeta. Uz brojne galerije rasute po čitavom gradu, ovdje se jednom u godini održava i Grisija, najpoznatija umjetnička izložba pod vedrim nebom na čitavom Jadranu.

Teško je nabrojati sve zanimljivosti, stoga predlažemo da unajmite vozilo u najbližoj Carwiz poslovnici i da ga posjetite. I rovinjska okolica nudi pregršt zanimljivosti, a sve su lokacije idealne za dnevne ili poludnevne auto izlete. Sigurni smo da ćete pronaći nešto upravo po svom ukusu i da ćete se, prije ili kasnije, ponovno vratiti.