DESTINACIJE 

Ston i Mali Ston

Drevni grad opasan zidinama koji je nekada bio od ogromne važnosti za Dubrovačku republiku, Ston, a uz njega i malo mjesto pored, Mali Ston gradovi su koje svakako ne smijete propustiti posjetiti na vašem putovanju kroz Hrvatsku.
Ston i Mali Ston

Dubrovačka Republika je 1333. godine stekla Pelješac, a s njim i solane u Stonu. Prodaja soli je tada bila jako unosan posao. Kako bi zaštitili i zadržali solane, Dubrovčani pokreću u to doba najveći urbanistički pothvat u Europi. Zidine koje se protežu kroz Ston i Mali Ston nazivaju se još i Kineskim zidom Europe jer su nakon Kineskog zida baš one najdulji sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu od ukupne dužine od 5.5km. 

 

Šetnja zidinama doživljaj je za svakoga, a moguće je prošetati kraćom rutom po zidinama u Stonu u trajanju od 20tak minuta ili duljom rutom od 1200m za koju će vam trebati nešto kondicije kako biste prošli put od Stona do Malog Stona. Cijena ulaznica je za odrasle osobe 70 kuna, a za djecu 30 kuna.

 

Posjetite i prekrasne stonske rezidencije poput Kneževe palače renesansnog stila, crkvu Sv. Mihajla ili franjevački samostan i njegov gotički klaustar. Ston je grad koji biraju turisti koji traže mir, tišinu, netaknutu prirodu i povijesne zanimljivosti. 

 

Još jedna od dobrih strana ovog grada u južnoj Dalmaciji je gastronomija, glavno jelo su ostrige i školjke iz Malostonskog zaljeva, a sve uz poznato kvalitetno pelješko vino. 

 

Krenite u avanturu putem Stonskih zidina, upoznajte hrvatsku srednjovjekovnu povijest i prepustite se gastronomskim užitcima koje jug Dalmacije ima za ponuditi! Vaše Carwiz vozilo vas čeka! 

 

Vidimo se u Stonu! 

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »