Volim grad koji teče

Volim grad koji teče

Volim grad koji teče

Volim grad koji teče

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Najam vozila u centru Rijeke

Dobrodošli u Rijeku!

Grad Rijeka je sveučilišni grad, najvažnija hrvatska luka, treći po veličini grad u Republici Hrvatskoj te središte Primorsko Goranske Županije.

Jedna od najpoznatijih ulica u Rijeci je Korzo koji je već od ranog 19. stoljeća postao najpoznatije mjesto grada i središte gradskog života. Do kraja 18. stoljeća na tom se mjestu nalazila šljunčana morska obala, brodogradilište i gradska loža. Zgrade i palače različitih stilova počele su nicati nedugo nakon zatrpavanja obrambenog jarka i rušenja gradskih zidina.

Na današnjem Korzu su smještene mnoge važne gradske ustanove te je prepun ljudi tijekom cijeloga dana. Na sredini Korza nalazi se gradski toranj sa satom - omiljeno sastajalište Riječanki i Riječana.

Još jedan zanimljivi toranj u Rijeci je zvonik Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, tzv. Kosi toranj. Podignut je u 14. stoljeću i tijekom vremena se uslijed slijeganja tla nagnuo što je vidljivo golim okom.

Najznačajnija riječka crkva podignuta na mjestu manje crkvice u 18. stoljeću je Katedrala Sv. Vida.

U blizini katedrale nalaze se legendarna Stara vrata ili Rimski luk. Nekada se pretpostavljalo da su to ostaci rimskog slavoluka, no to je zapravo glavni ulaz u središte kasnoantičkog zapovjedništva rimske Tarsatike.

Jedna od najljepših palača u gradu izgrađena po uzoru na slične građevine bečkog Ringa je palača Modello.

Zgrada Hrvatskog narodnog kazališta smještena je na prekrasno uređenom trgu. Kazalište je otvoreno davne 1885. godine i u njemu su nastupala neka od najslavnijih svjetskih opernih imena. Kazalište nosi naziv Ivana plemenitog Zajca, jednog od najvećih skladatelja i dirigenata u hrvatskoj povijesti.

Na trgu zvanom Žabica nalazi se Kapucinska crkva Gospe Lurdske sagrađena početkom 20. stoljeća.

U blizini Hrvatskog narodnog kazališta nalazi se kompleks od dva paviljona pod nazivom Velika tržnica. Kao što i sam naziv kaže, ovdje se nalazi gradska tržnica, izuzetno zanimljiva i živopisna.

Na brdu Trsat iznad Rijeke nalazi se izuzetna građevina iz srednjeg vijeka – Trsatska gradina.  Srednjovjekovna fortifikacija jedna je od najstarijih u Hrvatskom primorju i s nje se pruža veličanstven pogled na Rijeku i okolicu. U sklopu gradine je uređen i lijepi caffe bar i prodavaonica suvenira. U ljetnim mjesecima ovdje se održavaju izložbe i koncerti na otvorenom.

Nikako nemojte propustiti posjet ovom veličanstvenom gradu.

Pronađite poslovnicu

Kontaktirajte nas


Našu korisničku službu moguće je kontaktirati za vrijeme radnog vremena, radnim danom od 8 do 16 sati.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »