Destinacije 

Trakošćan – bajkovit dvorac Hrvatskog zagorja

Posjetite romantičan dvorac s kulturno-povijesnim značenjem u blizini Varaždina.
Trakošćan – bajkovit dvorac Hrvatskog zagorja

Dvorac Trakošćan nadomak Varaždina jedan je od najljepših dvoraca Hrvatskog zagorja i dio bogate povijesno-kulturne baštine Hrvatske. U povijesti je od same izgradnje u 13. stoljeću služio kao obrambeni sustav sjeverozapadne Hrvatske koji se prvi puta u spisima spominje 1334. godine. Od izgradnje pa sve do 19. stoljeća kada ga preuzima grof Drašković, dvorac je više puta dograđivan i mijenjan, a od 1954. postaje muzej sa stalnom postavom.

Posjetite li Trakošćan obavezno se uputite u ugodnu šetnju uz sam dvorac gdje se nalazi perivoj i park šuma s jezerom. U samom dvorcu možete razgledati i muzej koji se u dvorcu nalazi više od pola stoljeća, a sadrži zbirku slika, namještaja, oružja i vrijednih predmeta iz razdoblja renesanse pa sve do historicizma.

Hrvatsko zagorje osim romantične šetnje prirodom, povijesne i kulturne važnosti nudi i bogatu gastronomsku ponudu nadomak dvorca.

Za svoj izlet u prirodi odaberite SUV vozilo u svojoj najbližoj Carwiz poslovnici i bezbrižno istražujte bisere Hrvatskog zagorja.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »