DESTINACIJE 

Kopački rit

Jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi i posebni zoološki rezervat, stanište brojnim pticama močvaricama, jelenu i orlu štekavcu nalazi se u Baranji.
Kopački rit

Jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi i posebni zoološki rezervat, stanište brojnim pticama močvaricama, jelenu i orlu štekavcu nalazi se u Baranji. Kopački rit krasi iznimna ljepota krajolika i raznolik biljni i životinjski svijet. Posjet ovom parku prirode probudit će istraživača i avanturista u vama.

Posjet parku osim šetnje i razgledavanja može se upotpuniti brojnim aktivnostima kao što su plovidba brodom ili čamcem te kanu izleti. Cijeli park može se obići i unajmljenim biciklima, a pauza se može napraviti za slušanje rike jelena. U vrijeme rike rogati gospodari šuma glasno izražavaju svoju ljubav. Ljubavni zov je bučan, čuje se na velike daljine.

Za one željne mirnije atmosfere tu je promatranje ptica. U Kopačkom ritu do sada je zabilježeno 295 vrsta ptica, od kojih su 144 vrste stalne ili povremene gnjezdarice. Tijekom jednog obilaska se vidi oko 70% vrsta koje obitavaju na određenom području, što znači da svaki dan možete vidjeti između 35 i 63 vrsta ptica. Maksimalan broj vrsta zabilježen tijekom jednog jednodnevnog obilaska bio je 93 vrste. Osim toga, ovaj park prirode nudi mogućnost rekreacijskog ribolova na prirodnim i umjetnim kanalima i na samom Dunavu.

Brojni edukacijski programi i multimedijalne izložbe dio su ponude Kopačkog rita uz koje se može naučiti mnoštvo novih zanimljivih informacija o prirodi i baranjskom kraju. U samom parku nalazi se i prekrasan kompleks dvoraca Tikveš iz 19. stoljeća. koji je trenutno u obnovi pa ga nije moguće posjetiti.

Na rubu parka prirode nalazi se ribarsko selo Kopačevo poznato po kopačevskoj mljevenoj paprici, najboljem začinu za riblji paprikaš i ostale baranjske specijalitete koje imate priliku isprobati u ovom malom selu.