gastro ponuda 

Samoborske kremšnite zaštićeno su kulturno dobro

Samo 25 kilometara od Carwiz poslovnice od sada vas čeka i zakonski zaštićena jedna od najpoznatijih hrvatskih poslastica.
Samoborske kremšnite zaštićeno su kulturno dobro

Kremšnite, prva asocijacija na Samobor i zasigurno jedna od najpopularnijih slastica uopće, prema rješenju Ministarstva kulture i medija dobila je status nematerijalnog kulturnog dobra i bit će upisana u Registar zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Iako je gotovo nemoguće krenuti u Samobor i ne isprobati ovu slasticu, trenutno moramo biti strpljivi i čekati prva popuštanja mjera kako bismo se iz Carwiz poslovnice odvezli svega 25 kilometara i stvarali najbolja gastronomska iskustva.

Do tada nam ne preostaje ništa drugo nego kod kuće pokušati ponoviti nezaboravni okus Samoborskih kremšnita spravljenih od lisnatog tijesta i kreme od tučenih jaja.

Iako svako kućanstvo ima svoj recept i svoju tajnu, originalni recept za ovu slasticu datira iz 1920-ih godina prošlog stoljeća. Za sam recept zaslužan je slastičar Đuro Lukačić, a kasnije se recept tradicionalno prenosio s generacije na generaciju, od slastičara do slastičara kako bi uveseljavao naša nepca čak i sto godina kasnije.

Sada, kada smo se podsjetili na njih tko bi mogao dočekati otvaranje ugostiteljskih objekata? Mi ne, stoga odmah danas krećemo s izradom svojih, barem do nekih novih stvaranja najboljih Samoborskih iskustava.  

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »