Destinacije 

Rijeka i Opatija - idealne destinacije za odmor

Treba vam odmor od gradske vreve?
Rijeka i Opatija - idealne destinacije za odmor

Iskoristite lijepo vrijeme za izlet u Rijeku i Opatiju, unajmite vozilo u jednoj od naših poslovnica i uživajte u relaksirajućoj šetnji morskom šetnicom ili brojnim parkovima Kvarnera, okusite gastronomske delicije, razgledajte muzeje i istražite povijesne znamenitosti.

Opatija je grad smješten u Kvarnerskom zaljevu bogat zabavnim i kulturnim događanjima, središte je rivijere s najdužom tradicijom u Hrvatskom turizmu. Već 160 godina okuplja turiste cijeloga svijeta, a prekrasna vegetacija i ugodna klima su jedan od glavnih razloga naglog razvoja turizma u ovom gradu često zvanog i „Biser Jadrana“.

Rijeka je lučki grad ujedno i središte Primorsko-Goranske županije. Iako je lučki grad, ne znači da u njoj vlada duh teške industrije, sačuvala je svoj primorski šarm, skriven u njenim ulicama.

Ukoliko vas put odvede u Rijeku svakako posjetite Korzo - omiljeno okupljalište i šetalište Riječana gdje ćete najbolje osjetiti duh i ritam grada te Muzej grada Rijeke – gdje možete obići izložbe koje se posvećuju gradskoj prošlosti i sadašnjosti, pa je to dobar način da dodatno i detaljnije upoznate grad.

U Opatiji nemojte propustiti Lungomare šetnju – jedno od najljepših šetališta na Jadranu gdje kroz 11 kilometara dugu stazu možete doživjeti ono što je privuklo kraljevske obitelji da prvi put dođu u Opatiju. Jedan je od simbola Opatije su svakako Djevojka s galebom postavljena uz more davne 1956. godine te Madonna.