DESTINACIJE 

Zagreb

Uživajte u prirodi ostankom u gradu.
Zagreb

Znate li koliko ima parkova u Zagrebu i koje površine zauzimaju? Zagreb broji 30-tak takvih mjesta, a mi vam donosimo nekoliko parkova u kojima možete provesti svoje slobodno vrijeme i pritom paziti na sve propisane mjere nadležnih institucija.

Sljeme

Jedno od omiljenih izletišta Zagrepčana sa svojih 1.033 metara nadmorske visine nudi pravi odmor u prirodi. Iako su planinarski domovi za okrijepu zatvoreni savjetujemo vam da uz prikladnu obuću i odjeću i bocu vode krenete jednom od planinarskih staza i uživate na svježem zraku.

Manje iskusni planinari neka se vode najpopularnijim stazama poput Bikčevićeve staze ili Leustekove staze, dok oni iskusniji neka se okušaju i drugim označenim planinarskim stazama.

Svakako je važno uz sebe imati osobu koja poznaje put kako se ne biste izgubili, a isto je tako važno paziti na doba dana i izbjegavati boravak na Sljemenu za vrijeme mraka.

Park šuma Maksimir

Park je osnovan krajem 18. stoljeća u gustoj šumi i tada rubnim dijelovima grada, a danas predstavlja izletište nadomak centra. Iako je zoološki vrt zatvoren, krenite put Maksimira i uživajte u uređenim stazama. Prošećite uz jezero, uživajte u prirodi, a sa sobom ponesite vodu, te pazite na razmak. 

Park šuma Tuškanac

Park šuma Tuškanac smjestila se u samom centru i smatra se plućima grada. Odlučite li se za Tuškanac znajte da laganom šetnjom možete prošetati šetnicom dugom dva kilometra, Dubravkinim putem, ili pak krenite put planinarske staze i stignite do poznatog izletišta, sanjkališta i izletišta Cmrok.

Što god odabrali za svoj boravak u prirodi nemojte zaboraviti biti odgovorni, ponesite dezificijens, držite razmak i uživajte u prirodi.

 

 

 

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »