Uvjeti korištenja

Ovi uvjeti odnose se na korištenje internet trgovine ABmobil rent d.o.o (Carwiz rent a car-a) – na području Republike Hrvatske koja je dostupna na www.carwiz.hr
Uvjeti korištenja
  1. OPĆENITO

Ovi uvjeti odnose se na korištenje internet trgovine ABmobil rent d.o.o (Carwiz rent a car-a) – na području Republike Hrvatske koja je dostupna na www.carwiz.hr

Sadržaj ove stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada ili je ustupljeno ABmobil rent d.o.o.. ABmobil rent d.o.o. također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove stranice. Ova stranica sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo. Sve fotografije, slike i ostali materijali koji se pojavljuju na ovoj Internet stranici su vlasništvo ABmobil rent d.o.o. te nije moguće korištenje istih (istog materijala) bez njegovog pisanog odobrenja. Također, nije dopuštena uporaba bilo kojeg materijala s ove stranice u svezi s prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definirano dopuštenje i način uporabe ove internet stranice ne smije se prenositi, podugovarati ili dodjeljivati te će se svaki namjeravani i pokušani prijenos, podugovaranje ili dodjeljivanje smatrati ništavnim. Uporabom materijala s internet stranica medijski korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovdje utvrđenih ograničenja, uvjeta i zahtjeva.

Opći uvjeti korištenja i poslovanja podložni su promjenama u bilo kojem trenutku stoga biste stranice s Općim uvjetima korištenja i poslovanja trebali provjeriti pri svakoj posjeti web stranice. Ako web stranice ABmobil rent d.o.o. nastavite koristiti nakon što su na istoj objavljeni izmijenjeni Opći uvjeti korištenja i poslovanja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima korištenja i poslovanja. 

  1. PODACI O PRODAJNOM MJESTU

ABmobil rent d.o.o., Ulica Roberta Frangeša-Mihanovića 9, 10000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 05497691000

MB: 05518393

Poslovna banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d.

IBAN: HR7524020061101155676 

  1. INFORMACIJE O PROIZVODIMA I/ILI USLUGAMA

Internet trgovina ABmobil d.o.o (Carwiz rent a car) dostupna na www.carwiz.hr svojim klijentima nudi najam vozila prema uvjetima i cijenama specificiranim na samoj web stranici.

  1. UVJETI PRODAJE

Općim uvjetima korištenja i poslovanja utvrđuje se postupak naručivanja, plaćanja, te reklamacija usluge najma vozila koju ABmobil d.o.o (Carwiz rent a car) nudi na internetskoj stranici www.carwiz.hr

Postupak je definiran kroz sljedeće korake:

4.1. REZERVACIJA VOZILA

Prije rezervacije vozila, potrebno je pročitati Opće uvjete ugovora o najmu vozila koji se mogu pronaći na

Kako bi se napravila rezervaciju za najam vozila na web stranici www.carwiz.hr potrebno je proći sve obavezne korake procesa rezerviranja koji uključuju sljedeće:

Odabir poslovnice i vremena preuzimanja i vraćanja vozila

Odabir vozila i opcije plaćanja (Plati odmah ili Plati kasnije)

Odabir paketa pokrića

Odabir dodatne opreme i usluga

Ispunjavanje osnovnih podataka o vozaču (Ime i prezime, e-mail adresa, telefonski broj)

Potvrdom rezervacije, kupac se slaže s Općim uvjetima ugovora o najmu vozila.

Nakon Potvrde rezervacije, kupac će biti preusmjeren na internetske stranice Adyen.

4.2. NAČIN I SIGURNOST PLAĆANJA

Plaćanje usluge najma vozila klijent može izvršiti isključivo karticama. Za kupovinu na daljinu moguće je koristiti sljedeće debitne i kreditne kartice: Maestro, MasterCard, Visa, Visa Premium ili Diners.

Pri plaćanju na internet trgovini ABmobil rent d.o.o. (Carwiz rent a car), koristi se Adyen – sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. Molimo kupca da prije postupka uplate pročita uvjete korištenja tvrtke Adyen i uvjete korištenja kartičarske kuće putem koje vrši uplatu. Izvršenom uplatom podrazumijeva se da je kupac pročitao uvjete poslovanja tvrtke Adyen i uvjete korištenja kartičarske kuće putem koje vrši uplatu.

Adyen je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Adyen kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji Adyen ima. Adyen koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Adyen kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima. Adyen osobne podatke kupca ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate. Adyen jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

4.3. POTVRDA REZERVACIJE

Nakon plaćanja rezervacije, na e-mail adresu koja je upisana na posljednjem koraku rezervacije vozila, biti će poslana e-mail poruka potvrde rezervacije.

4.4. PROMJENA REZERVACIJE

Kupac može promijeniti rezervaciju direktno na stranici www.carwiz.hr koristeći poveznicu „Izmjeni rezervaciju“, putem e-maila na adresu [email protected] ili telefonski na broj +385 1 409 4444.

Promjena rezervacija je besplatna, no promjena može utjecati na konačnu cijenu najma. 

4.5. OTKAZIVANJE REZERVACIJE

Kupac može otkazati rezervaciju na sljedeće načine:

Koristeći poveznicu „Izmjeni rezervaciju“, putem e-maila na adresu [email protected] ili telefonski na broj +385 1 409 4444.

4.6. POLITIKA OTKAZIVANJA

Rezervacija može biti otkazana bilo kada prije planiranog datuma preuzimanje vozila BEZ NAKNADE.

4.7. POVRAT SREDSTAVA U SLUČAJU OTKAZIVANJA REZERVACIJE

U slučaju otkazivanja rezervacije s pravom povrata sredstava, povrat će biti izvršen najkasnije 14 dana od dana kada ste otkazali rezervaciju.

  1. REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine. br. 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte na:

ABmobil rent d.o.o., Ulica Roberta Frangeša-Mihanovića 9, 10000 Zagreb, Hrvatska ili putem elektroničke pošte na: [email protected]

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. 

  1. NAČIN ZAŠTITE POVJERLJIVIH PODATAKA

ABmobil d.o.o. (Carwiz rent a car) obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici ABmobil d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Detaljno o Politici privatnosti pročitajte na https://www.carwiz.hr/hr/vazne-informacije/izjava-o-zastiti-osobnih-podataka-i-privatnosti

  1. RJEŠAVANJE SPOROVA

Svi sporovi koji bi proizašli iz tumačenja, primjene ili izvršenja ovih Uvjeta, mogu se uputiti na mirenje pred jednom od organizacija za mirenje u Republici Hrvatskoj.

U slučaju da se unatoč nastojanju sporazumnog rješavanja spora ne uspije postići mirno rješenje spora, za sudske sporove ugovara se nadležnost suda u Zagrebu te primjenu hrvatskog prava. 

  1. ZAVRŠNE ODREDBE

Opći uvjeti korištenja i poslovanja dostupni su na službenoj stranici ABmobli rent d.o.o. (Carwiz rent a car) www.carwiz.hr

ABmobil d.o.o. (Carwiz rent a car) će objaviti i učiniti dostupnim sve izmjene i dopune ovih Općih uvjeta korištenja i poslovanja na zakonom predviđeni način.

Ovi Opći uvjeti korištenja i poslovanja stupaju na snagu i primjenjuju se od 01.01.2023 godine.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »