DESTINACIJE 

Varaždin - barokni grad na obali rijeke Drave

Posjetite povijesno, kulturno, obrazovno, gospodarsko, sportsko i turističko središte Varaždinske županije.
Stari grad Varaždin

Nađete li se u sjeverno-zapadnoj Hrvatskoj nemojte zaobići Varaždin, barokni grad na obali rijeke Drave bogate povijesti i zanimljive gastronomske ponude.

Najveća znamenitost Varaždina je tvrđava zvana Stari grad u kojoj je danas smješten Gradski muzej, a oko nje prepoznatljivi bedemi.

U obilasku grada neće vas zaobići niti palače - Erdödy, Patačić, Patačić – Putar, Sermage i brojne druge pa sjednite u blizini jedne od njih i kao pravi varaždinec naručite piće u jednom od šarmantnih kafića, komentirajte dnevna događanja i promatrajte okolinu. Ako se nađete u Varaždinu svakako navratite do šetališta Vatroslava Jagića, isprobajte varaždinski klipić ili jedan od varaždinskih specijaliteta - meso u umaku od grožđa.

Želite li razgledati javne skulpture svakako nemojte zaobići barokni kip sv. Ivana Nepomuka, kao i Meštrovićevo kiparsko djelo Grgura Ninskog.

Uz brojne povijesne građevine i baroknu raskoš, posjetite li Varaždin možete obići i stalni postav Entomološkog muzeja u kojem se čuva vrijedna i jedinstvena zbirka najvećeg varaždinskog prirodoslovca, utemeljitelja i prvog kustosa Odjela Franje Košćeca.

Unajmite vozilo u Carwiz najbližoj poslovnici, upoznajte šarmantni gradić koji je nekada ponosno nosio naziv glavnog grada i stvarajte nezaboravna iskustva.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »