Što raditi u Dubrovniku?

Stigli ste u Dubrovnik, opustite se, dajte si oduška, obiđite znamenitosti i istražite sve što nudi. Izdvajamo najposjećenija mjesta, ali i skrivene bisere. :)
Što raditi u Dubrovniku?

Dubrovnik je predivan grad s bogatom poviješću i obiljem znamenitosti. Evo nekoliko mjesta koja biste mogli posjetiti u Dubrovniku:

  • Stari grad Dubrovnik: Ovo je glavna atrakcija grada, UNESCO-va svjetska baština i jedna od najbolje očuvanih srednjovjekovnih utvrda u Europi. Prošećite po zidinama, istražite uske uličice i uživajte u prekrasnim pogledima na more.

  • Stradun: Glavna ulica u Starom gradu, Stradun, je živahna promenada s brojnim trgovinama, kafićima i restoranima. Ovdje možete uživati u šetnji, ispijanju kave ili isprobavanju lokalnih delicija.

  • Dubrovačke zidine: Popnite se na zidine grada i prošetajte se oko Starog grada. Ovo je jedinstvena prilika da uživate u spektakularnim pogledima na more i grad te istražite nevjerojatnu arhitekturu utvrda.

Ovo su svakako najposjećenija mjesta u Dubrovniku, ali mi smo pronašli i manje poznate bisere koja svakako preporučamo posjetiti:

  • Plaža Sveti Jakov: Iako je popularnost Dubrovnika često povezana s plažama poput Banje, postoji manje poznata plaža koju vrijedi posjetiti. Plaža Sveti Jakov nalazi se južno od Starog grada i pruža prekrasan pogled na grad. Ondje ćete pronaći mirnije okruženje i manje gužve.

  • Muzej Rupe: Smješten u starom gradu, Muzej Rupe je manje poznata zbirka koja prikazuje arheološke nalaze i povijest Dubrovnika. Nalazi se u starom vodospremištu, a izložbe prikazuju različite aspekte života u Dubrovniku kroz povijest.

  • Uvala Lapad: Ova prekrasna uvala smještena je na poluotoku Lapad i nudi mirno mjesto za opuštanje. Uživajte u šetnji obalom, uživajte u lokalnim restoranima ili se jednostavno opustite na plaži.

Uživajte u ljepotama Dubrovnika bezbrižno uz CARWIZ rent a car i naša pouzdana vozila! Za sva Vaša pitanja tu je naša poslovnica u Dubrovniku u gradu, i naša poslovnica na aerodromu.

Photo by Mj on Unsplash