Doživite Igre prijestolja

Doživite Igre prijestolja

Doživite Igre prijestolja

Doživite Igre prijestolja

Doživite Igre prijestolja

Doživite Igre prijestolja

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Rent a car u Zračnoj luci Dubrovnik

Dobrodošli u Dubrovnik!

Na samom jugu Hrvatske smješten je jedan od svjetski poznatih gradova - Dubrovnik. Svojom tisućljetnom poviješću zaslužio je biti uvršten na UNESCO-vu listu kao skladna, visokovrijedna cjelina gradskih zidina, povijesnih građevina, trgova, ulica te spomenika sakralne i svjetovne arhitekture. Njegova specifičnost čini ga u posljednje vrijeme scenografijom mnogih serija i filmova.

Ljepotu Grada, kako ga zove lokalno stanovništvo, najbolje je najprije iskusiti izdaleka, po dolasku iz zračne luke automobilom s poznatog vidikovca. Zatim se spustite do Straduna, prošećite od Velike Onofrijeve fontane do Orlandova stupa, klizeći po izlizanom toplom kamenu. Izgubite se zatim u uličicama grada, upijajući njegovu energiju uz žamor iz restorančića i cvrkut ptica, tražeći svoj omiljeni kutak.

Kad se odlučite prošetati zidinama, uzmite si dovoljno vremena, jer iako su duge 1940 metara, putem ćete se zaustavljati i diviti kulama, tvrđavama, bastionima i pogledu. Pronađite i izlaz kroz zidine gdje je s vanjske strane smješten kafić Buža, s božanstvenim pogledom na pučinu.

Tristotinjak metara istočno od zidina pronaći ćete Lazarete, kompleks koji je u davninama služio kao karantena, a danas za zabavu, rekreaciju i trgovinu.

Ako se poželite maknuti iz grada, imate mnogo opcija: jedna je u visinu, na Srđ, brdo iznad grada do čijeg vrha možete stići žičarom za četiri minute, a pogled na grad i akvatorij ostavit će vas bez daha.

Zasigurno ćete primijetiti i otok prekoputa Dubrovnika, Lokrum, od kojeg vas dijeli ugodna vožnja brodićem koji vozi od travnja do studenog. Ne propustite posjetiti ovaj rezervat šumske vegetacije zaista posebnog ugođaja, na kojem se nalazi Mrtvo more i nekoliko povijesnih znamenitosti, a prati ga i legenda o Rikardu Lavljeg srca, koji je upravo ovdje pronašao utočište od oluje.

Za treću opciju uzmite rent a car i odvezite se preko Mosta dr. Franje Tuđmana do Trstenog, desetak minuta udaljenog mjesta. Trsteno je poznato po bogatoj povijesti, prekrasnoj prirodi i jedinom arboretumu na hrvatskoj obali, u kojem su spomenik prirode više od 500 godina stare azijske platane.

Pronađite poslovnicu

Kontaktirajte nas


Našu korisničku službu moguće je kontaktirati za vrijeme radnog vremena, radnim danom od 8 do 16 sati.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »