Život u ritmu<br>metropole

Život u ritmu
metropole

Život u ritmu metropole

Život u ritmu metropole

Život u ritmu metropole

Život u ritmu metropole

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Najam vozila u centru Zagreba

Dobrodošli u Zagreb!

Zagreb, kao glavni grad Hrvatske, sve je popularniji turistički, što nije neobično kad pogledamo koliko vas zanimljivosti ovdje očekuje - od prekrasne austro-ugarske arhitekture iz 18. i 19. stoljeća i one modernije, preko bezbroj izvrsnih street food restorana, zanimljivih kafića i klubova, pa do mnoštva događanja, parkova, kazališta i muzeja.

Ako ste u Zagreb stigli avionom, predlažemo da preuzmete automobil u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kako ne bi propustili ništa što Zagreb nudi, a uhvatite li dovoljno vremena, odvezite se i izvan gradske vreve.

Osim klasičnog razgleda grada i njegove povijesti, koji možete iskusiti i s kostimiranim vodičem, poput Marije Jurić Zagorke ili pak u mističnoj verziji s Gornjogradskim coprnicama, obavezno posjetite jedinstveni Muzej iluzija u Ilici. Ovaj muzej možete pronaći i u Zadru, pa zašto ne biste iskoristili svoj unajmljeni automobil i usporedili ih? Proučite najveću zbirku holograma u ovom dijelu Europe i naučite štošta o percepciji, a izaći ćete i s duhovitim fotografijama.

Posve drugačiji, ali jednako zanimljiv je Muzej prekinutih veza posvećen neuspješnim ljubavima, s izloženim predmetima koje su ondje ostavili bivši partneri. Budući da se nalazi na Gornjem gradu, prošećite uokolo, otkrivajući šarmantna dvorišta i uličice, a zatim se spustite do donjeg grada i prođite kroz jedan od misterioznih tunela u centru grada, od Radićeve do Mesničke ulice.

Ako volite misterije i igru, odigrajte barem jednu od nekoliko ponuđenih soba za bijeg, iz kojih za sat vremena sa svojim timom uz pomoć raznih tragova trebate pronaći izlaz.

No ako vas više zanima svemir i umjetnost, krenite od Kožarićevog Sunca u Bogovićevoj i pronađite ostale planete skrivene po gradu na udaljenostima proporcionalnima sa Sunčevim sustavom. Za to će vam trebati rent a car, jer najudaljenija planeta i nije baš blizu.

Ni ljubitelji prirode neće ostati kratkih rukava, uz mnoštvo parkova, od kojih je Maksimir izabran za jedan od najljepših u Europi, jezera Bundek i Jarun, ili Botaničkog vrta, možete i prošetati nasipom uz Savu ili se kroz opojnu šumu uspeti na Sljeme, gdje ćete moći uživati u panoramskom pogledu na cijeli Zagreb, pun života.

Pronađite poslovnicu

Kontaktirajte nas


Našu korisničku službu moguće je kontaktirati za vrijeme radnog vremena, radnim danom od 8 do 16 sati.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »