Nakon dvije godine odgađanja, Tehnologijada se vraća snažnija no ikad, i to u Rovinju!

Tradicionalno međunarodno sportsko-znanstveno natjecanje studenata tehnoloških fakulteta, održat će se u Rovinju od u Villas Rubin Resortu od 02. do 08. svibnja!
Nakon dvije godine odgađanja, Tehnologijada se vraća snažnija no ikad, i to u Rovinju!

Međunarodna studentska manifestacija s tradicijom dugom 50 godina!

Prva hrvatska Tehnologijada održana je u Rovinju 1997. godine na kojoj su sudjelovali studenti sa šest fakulteta diljem Hrvatske, a od tada je održano 23. izdanja studentskih međunarodnih  natjecanja. 

Grafički fakultet, nakon 2 godine pauze, donosi 24. izdanje znanstveno-sportskog natjecanja u Rovinju od 2. do 8. svibnja 2022. godine.Organizatori od početka postojanja rade na poboljšanju studentskog života svojih kolega, stoga, u Rovinju ove godine ponovno okupljaju studente s osam fakulteta tehnološko-inženjerskog usmjerenja iz Hrvatske i Slovenije.

Iako se mjesto održavanja mijenja svake godine, cilj je uvijek isti - podignuti znanje studenata iz različitih područja tehnologija na višu razinu, razvijanje kreativnosti te provođenje kreativnih ideja u djelo, poboljšanje socijalne uključenost studenata, kvaliteta studentskog života i iskustvo studiranja. Okupljanje studenata srodnih fakulteta je pritom bila najlogičnija odluka koja uz natjecanje u znanstvenim disciplinama, kao i natjecanje u različitim sportskim disciplinama te zajednička druženja koja spajaju studente iz Zagreba, Splita, Osijeka, Siska i Ljubljane.

Tehnologijada je jedina manifestacija ovakvog tipa koja na jednom mjestu okuplja mlade tehnologe i inženjere iz Hrvatske i regije. Svake godine sudjeluje preko 500 studenata, 40-tak sveučilišnih nastavnika, suradnika i gosti iz inozemstva. Idealna je platforma za razmjenu znanja i iskustava, jačanje suradnje među fakultetima, stvaranje kontakata te osmišljavanje novih projekata. Glavna zadaća fakulteta i sudionika je promicanje i poticanje razvitka sporta i znanosti.

Ove godine i CARWIZ rent a car sudjeluje kao ponosni sponzor na 24. znanstveno-sportskom susretu studenata i djelatnika u Rovinju!

Sretno svima i vjerujemo da ćete se hrabro boriti sve do finala!