CARWIZ rent a car Hrvatska i ove godine sponzorira Sinjsku alku

I ove godine ćemo sponzorstvom podržati Sinjsku alku!  Sinjska alka je tradicionalna viteška igra koja se održava u gradu Sinju, smještenom u Hrvatskoj. Ova povijesna manifestacija ima dugu tradiciju i predstavlja važan dio kulturne baštine tog područja.
CARWIZ rent a car Hrvatska i ove godine sponzorira Sinjsku alku

I ove godine ćemo sponzorstvom podržati Sinjsku alku! 

Sinjska alka je tradicionalna viteška igra koja se održava u gradu Sinju, smještenom u Hrvatskoj. Ova povijesna manifestacija ima dugu tradiciju i predstavlja važan dio kulturne baštine tog područja. Alka se održava svake godine početkom kolovoza u spomen na 1715. i pobjedu Sinjana u bitci protiv Turaka, koji su željeli osvojiti Sinjsku tvrđavu. 

Natjecanje započinje svečanim mimohodom alkara i konjanika kroz grad. Uz pratnju tradicionalne glazbe i zastava, alkari se predstavljaju publici prije početka natjecanja. Tijekom natjecanja, alkari prolaze kroz Alkarski kanal, usku ulicu u kojoj se nalazi alkarski krug, i pokušavaju ga probiti kopljem dok prolaze u punom galopu.

Glavni trenutak je kada alkari stignu do alkarskog kruga i pokušaju pogoditi cilj kopljem. Ako alkarsko koplje prođe kroz središnji otvor alkarskog kruga, postignut je pun pogodak i alkari osvaja puno zvanje "alkar" za tu godinu.

Ove godine se održava 308. izdanje, koje će se održati u periodu od 04.08 - 06.08, a program uključuje:

4. kolovoza 2023., petak
17:30 308. Bara
  Alkarsko trkalište
5. kolovoza 2023., subota
17:30 308. Čoja
  Alkarsko trkalište
6. kolovoza 2023., nedjelja
16:30 308. Alka
  Alkarsko trkalište

Vidimo se! :)

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »