Animafest powered by CARWIZ Hrvatska

Animafest Zagreb, službeno poznat kao Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, je jedan od najvažnijih svjetskih festivala posvećenih animiranom filmu. Osnovan je 1972. godine i održava se svake godine u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske
Animafest powered by CARWIZ Hrvatska

Animafest Zagreb, službeno poznat kao Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, je jedan od najvažnijih svjetskih festivala posvećenih animiranom filmu. Osnovan je 1972. godine i održava se svake godine u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Animafest je drugi najstariji festival animacije na svijetu, odmah nakon Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju.

Glavne karakteristike Animafesta Zagreb:

  1. Raznolik program: Festival prikazuje širok spektar animiranih filmova, uključujući kratkometražne, dugometražne, studentske, eksperimentalne i dječje filmove. Također, uključuje retrospektive, tematske programe i posebne projekcije.

  2. Natjecateljski dio: Animafest ima natjecateljske programe u nekoliko kategorija, uključujući najbolji kratkometražni film, najbolji dugometražni film, najbolji studentski film i najbolji film za djecu. Nagrade koje se dodjeljuju često su prestižne i priznate u svijetu animacije.

  3. Popratni programi: Osim projekcija filmova, Animafest uključuje i različite popratne događaje poput radionica, predavanja, izložbi, panel diskusija i masterclassova s priznatim autorima animacije.

  4. Međunarodni karakter: Festival privlači filmaše, umjetnike, kritičare i ljubitelje animacije iz cijelog svijeta, stvarajući platformu za međunarodnu razmjenu i suradnju u polju animacije.

  5. Dugogodišnja tradicija: S obzirom na to da se održava više od 50 godina, Animafest je stekao reputaciju kao jedan od najutjecajnijih festivala u industriji animacije, promičući visoke standarde i inovacije u ovom umjetničkom polju.

Animafest Zagreb igra ključnu ulogu u promociji i razvoju animiranog filma, pružajući prostor za prikazivanje novih talenata i inovativnih radova te doprinosi jačanju kulturne scene Zagreba i Hrvatske u cjelini. S obzirom da nam je cilj i dalje podržavati naše, odlučili smo sponzorstvom postati dio ove priče i upotpuniti naše suradnje!

Ove godine se održava od 03.06 - 09.06, a više informacija potražite na webu Animafesta:

https://www.animafest.hr/hr/2024/festival

#festivalanimiranogfilma #animafest #carwizsponzorstvo