Isprobajte hibridna vozila i uživajte u vožnji

Hibridni motori su sve popularniji izbor među vozačima iz razloga što nude više prednosti u odnosu na tradicionalne motore sa unutarnjim izgaranjem.
Isprobajte hibridna vozila i uživajte u vožnji

Je li došlo vrijeme da se prebacite na hibride? Koje vrste postoje, koje su razlike, i ključne prednosti?

Hibridni motori su sve popularniji izbor među vozačima iz razloga što nude više prednosti u odnosu na tradicionalne motore sa unutarnjim izgaranjem. Ovi motori su dizajnirani da pruže veću učinkovitost, smanjenje emisije CO2 i bolju ekonomiju goriva kombinirajući unutarnje sagorijevanje s električnim motorom, koji se napaja baterijom.

Koja je razlika između mild i plug-in hibrida?

Glavne razlike između mild hibrida i plug-in hibrida (PHEV) su mogućnosti punjenja baterije, električni domet vožnje, učinkovitost goriva, zahtjevi infrastrukture za punjenje, cijena i potencijalni utjecaj na okoliš.

Plug in hibridi - ključne prednosti

Imaju veću bateriju koja se može puniti izvana pomoću vanjskog izvora napajanja, kao što je stanica za punjenje ili standardna električna utičnica. To omogućuje PHEV-ima da rade u potpuno električnom načinu rada na većoj udaljenosti, oslanjajući se isključivo na električnu energiju prije nego što se uključi ICE.

Mild hibridi 

U mild hibridima baterija je manja i obično se puni regenerativnim kočenjem ili motorom s unutarnjim izgaranjem (ICE). Električni motor u mild hibridu daje dodatno povećanje snage ICE-u tijekom ubrzavanja, ali se vozilo i dalje primarno oslanja na ICE za pogon.

Ova tehnologija se koristi za povećanje ekonomičnosti i performansi automobila, te ih čini prosječno 15% učinkovitijima od njihovih tradicionalnih pandana.

Sve u svemu, hibridi su iskustvo koje morate probati, a postoji li idealnija prilika nego ih unajmiti na nekoliko dana, pa procijeniti je li to za vas?

Iz CARWIZ ponude izdvajamo Renault Austral, koji je odnedavno dio naše flote. Izgleda moćno, elegantno, vrlo moderno, izuzetno je udoban, i uvjerljiv pri brzoj vožnji. Odličan je i siguran za duža putovanja. Pogodan je dakle i za poslovne ljude i putovanja, ali i za obiteljska putovanja. Sigurni smo da će svakom pružiti dodatnu dimenziju uživanja, komfor i udobnost. Jeste li već isplanirali iduće putovanje? 

Ako imate dodatnih pitanjam, tu smo za Vas na mailu: [email protected], ili nas nazovite na broj 01 4094 444.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »