CARWIZ junački sponzor Sinjske alke!

U susret najvećem konjičko viteškom natjecanju u Europi!
CARWIZ junački sponzor Sinjske alke!

CARWIZ rent a car Hrvatska je ponosni sponzor najpoznatijeg viteškog natjecanja u Europi, Sinjska alka. 307. alkarska svečanost održava se u Sinju od 5. – 7- kolovoza!

Sinjska alka jedinstveno je konjičko viteško natjecanje u Europi koje se svake godine u kolovozu održava u Sinju, gradiću udaljenom tridesetak kilometara sjeverno od Splita, a zbog svojih povijesno, kulturnih i etnografskih specifičnosti zauzima posebno mjesto u Republici Hrvatskoj. Viteški turnir prvi puta je utemeljen 1715. godine u spomen na pobjedu Sinjana u bitci protiv Turaka koji su željeli osvojiti Sinjsku tvrđavu, a održava se kontinuirano već više od tri stoljeća.

Sinjska alka, vjekovno viteško konjičko natjecanje, 1979. godine proglašena je pokretnim spomenikom kulture najviše kategorije te 2010. godine je postavljena na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Specifična je po viteškom natjecanju u kojemu alkari na konju u punom trku, kopljem gađaju željeznu alku obješenu na konopu preko trkališta. Slavodobitnikom postaje onaj tko u tri trke Alke skupi najviše punata.

Zbog velikog kulturološkog i društvenog značaja Sinjske alke, jedinstvenog hrvatskog viteškog događaja, CARWIZ Hrvatska uključit će se u ovogodišnje natjecanje alkara kao ponosni sponzor s ciljem isticanja vrijednosti hrvatske kulture i tradicije jer kako navode „Sinjska alka nije samo viteška igra, to je i očuvanje hrvatske povijesne i kulturne baštine. Inspirirani time, CARWIZ rent a car Hrvatska ove godine će stajati uz jednu od najvećih hrvatskih obilježja te tako ukazati kako gajimo i dijelimo iste vrijednosti. Čuvamo i ulažemo u naše ljude uz poticanje putovanja kroz hrvatske gradove te učenje o kulturi i povijesnim događanjima Lijepe naše. Upravo iz tog razloga, izuzetna nam je čast što smo postali dio ovogodišnje alkarske priče.“ poručuju iz Carwiza.

Sponzorstvo i uspješna suradnja između Carwiza Hrvatske i Sinjske alke temelji se na vrijednostima koje ih međusobno povezuju, a odnose se na duh zajedništva, očuvanje hrvatske tradicije te stvaranje najboljeg iskustva putovanja uz bogati kulturni sadržaj.