CARWIZ junački sponzor Sinjske alke!

U susret najvećem konjičko viteškom natjecanju u Europi!
CARWIZ junački sponzor Sinjske alke!

CARWIZ rent a car Hrvatska je ponosni sponzor najpoznatijeg viteškog natjecanja u Europi, Sinjska alka. 307. alkarska svečanost održava se u Sinju od 5. – 7- kolovoza!

Sinjska alka jedinstveno je konjičko viteško natjecanje u Europi koje se svake godine u kolovozu održava u Sinju, gradiću udaljenom tridesetak kilometara sjeverno od Splita, a zbog svojih povijesno, kulturnih i etnografskih specifičnosti zauzima posebno mjesto u Republici Hrvatskoj. Viteški turnir prvi puta je utemeljen 1715. godine u spomen na pobjedu Sinjana u bitci protiv Turaka koji su željeli osvojiti Sinjsku tvrđavu, a održava se kontinuirano već više od tri stoljeća.

Sinjska alka, vjekovno viteško konjičko natjecanje, 1979. godine proglašena je pokretnim spomenikom kulture najviše kategorije te 2010. godine je postavljena na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Specifična je po viteškom natjecanju u kojemu alkari na konju u punom trku, kopljem gađaju željeznu alku obješenu na konopu preko trkališta. Slavodobitnikom postaje onaj tko u tri trke Alke skupi najviše punata.

Zbog velikog kulturološkog i društvenog značaja Sinjske alke, jedinstvenog hrvatskog viteškog događaja, CARWIZ Hrvatska uključit će se u ovogodišnje natjecanje alkara kao ponosni sponzor s ciljem isticanja vrijednosti hrvatske kulture i tradicije jer kako navode „Sinjska alka nije samo viteška igra, to je i očuvanje hrvatske povijesne i kulturne baštine. Inspirirani time, CARWIZ rent a car Hrvatska ove godine će stajati uz jednu od najvećih hrvatskih obilježja te tako ukazati kako gajimo i dijelimo iste vrijednosti. Čuvamo i ulažemo u naše ljude uz poticanje putovanja kroz hrvatske gradove te učenje o kulturi i povijesnim događanjima Lijepe naše. Upravo iz tog razloga, izuzetna nam je čast što smo postali dio ovogodišnje alkarske priče.“ poručuju iz Carwiza.

Sponzorstvo i uspješna suradnja između Carwiza Hrvatske i Sinjske alke temelji se na vrijednostima koje ih međusobno povezuju, a odnose se na duh zajedništva, očuvanje hrvatske tradicije te stvaranje najboljeg iskustva putovanja uz bogati kulturni sadržaj.


Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »