Gdje parkirati u Zagrebu?

Parkiranje u Zagrebu može biti izazovno, ali kako bi prošlo što bezbolnije, mi vam donosimo nekoliko savjeta i trikova. :)
Gdje parkirati u Zagrebu?

Ako ste se uputili u Zagreb automobilom ili ćete ga iznajmiti, sigurno vam je na pamet palo vrlo logično pitanje - gdje je najbolje parkirati? Jer da, Zagreb je velik grad i mnogima je traženje parkinga prava noćna mora.

Dobro je znati: Zagreb je podijeljen na četiri parkirne zone, uključujući one s vremenskim ograničenjem parkiranja i zone ili dijelove zona s posebno kontroliranim sustavom naplate parkiranja. Svakako obratite pažnju u kojoj se zoni nalazite i informirajte se koliko se plaća, jer vas čestitka sigurno neće zaobići.

Gdje besplatno parkirati u Zagrebu?

Dobra i najbolje opcija ako ste došli na izlet i niste opterećeni vremenom je svakako parkirati u kvarotvima izvan centra Zagreba, jer ćete tamo pronaći puno beplatnog parkinga. Dalje se možete uputiti tramvajem ili busem, ili pak uzeti taxi prema centru i uživati bez stresa o kaznama ili traženju parkinga. Dobar primjer su kvart Dubrava, Vrapče, Vrbani ili Podsused.

Besplatan parking možete pronaći na raznim mjestima popust velikih trgovačkih centara (vodite računa o radnom vremenu), a odlična opcija svakako su i brojna parkirališta uz stanice javnog prijevoza, naime u blizini stanica tramvaja i autobusa možete pronaći besplatna parkirališta. Vozači često koriste ova parkirališta kako bi se prebacili na javni prijevoz i putovanje do središnjeg dijela grada.

Garaže u centru Zagreba

Druga opcija ako pak preferirate biti što neovisniji svakako su garaže.. Ovo su najveće i najpoznatije:

  1. Garaža Langov trg: Ova garaža nalazi se u samom središtu grada, blizu Trga bana Jelačića i glavne gradske tržnice Dolac.

  2. Garaža Importanne centar: Smještena je u blizini Glavnog kolodvora i Importanne Galleria trgovačkog centra, od ove garaže do Trga Bana Josipa Jelačića pješke imate svega 10-ak minuta lganog hoda.

  3. Garaža Tuškanac: Ova garaža nalazi se iznad središnjeg dijela grada, u blizini parka Tuškanac i stambenih područja.

  4. Garaža Petrinjska: Smještena je u blizini ulice Petrinjska i centralnog dijela grada, što je povoljno za posjetitelje koji žele istražiti Zagreb pješice.

  5. Garaža Kvatrić: smještena je u središnjem dijelu Zagreba, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića. Lokacija s koje možete na sve ostale lokacije.

  6. Garaža Cvjetni: jedna od podzemnih garaža smještenih u središnjem dijelu Zagreba, a nazvana je po obližnjem Cvjetnom trgu. Još jedna odlična lokacija s koje je sve na dohvat ruke. 

Sretno i strpljivo parkiranje svima koji slave! cool

Rent a car u zagrebu

Ako u Zagreb stižete vlakom ili autobusom, najam vozila je odličan izbor za istražiti Zagreb i okolicu. Zašto? Zagreb je velegrad, i do nekih kvartova će Vam trebati dosta vremena javnim prijevozom. Nakon što istražite centar grada, vrijeme je da se uputite i na manje poznata razvikana mjesta ako želite doživjeti Zagreb u punom sjaju. Odlična mjesta za posjetiti su: jezero Jarun ili jezero Rakitje, Sljeme, ili pak šaramantni grad Samobor.

Koji rent a car u Zagrebu je najbolji?

Pa to već i naše vrane u Zagrebu znaju - CARWIZ rent a car. Fun fact, mi smo domaća firma. Tako je, nastali smo 2017-te godine, upravo u Zagrebu. Istražite našu flotu i odaberite Vaše idealno vozilo za istaživanje. 

Izvor naslovne fotografije: Freepik.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »