Rentati ili kupiti auto? Koliko košta rent-a-car?

Jeste li ikad razmišljali koliko je isplativ najam auta i koja je cijena? Posebno kad ga usporedite s leasingom ili kupnjom.
Rentati ili kupiti auto? Koliko košta rent-a-car?

Kristina Ercegović, naša poznata poduzetnica, spisateljica, poslovna savjetnica i profesorica poduzetništva javila nam se u nevolji - naime ostala je bez auta. Svoj je prodala, a novi još nije stigao. Stanje na tržištu automobila i dalje se stabilizira, pa se nova vozila zaista čekaju. Pokušala je kaže s Uberom, i kombinirati s drugima, no kako je navikla na to da ima vlastiti automobil, sve spomenute kombinacije su postale opterećenje.

Koje je najbrže rješenje ako ostanete bez automobila? Pa naravno, najam!

Naravno, i mi smo ovdje prepoznali priliku da nam upravo Kristina iz prve ruke nakon što isproba najam kaže svoje dojmove, zaključke, a možda nam ukaže i na pokoji nedostatak. 

Prvo što je postalo i logično jest da je najam auta odlična prilika da isprobate auto koji planirate, a ovo je Kristinin komentar iz prve ruke:

"I onda sam stala razmišljati kad to sve ima smisla i zašto?

Pa očito u ovakvoj situaciji u kojoj sam ja bila, no zašto ne i kad razmišljaš o kupnji novog automobila pa unajmiš svaki dan drugi auto da ga isprobaš možda na jedan ili više dana – da vidiš što ti zaista odgovara umjesto kratke vožnje u prodajnom salonu u kojoj ne možeš steći pravi dojam. I realno, za nešto višu fiksnu cijenu, o ničemu ne brineš, samo točiš benzin i voziš. Vjerujem zgodna opcija prije svega za tvrtke jer nema dugoročne obveze.

Ono što me dodatno oduševilo je i mogućnost promjene kategorije vozila prema potrebi. Što znači, ako idete na poslovni put i treba vam veći auto – Carwiz ima razne kategorije i možete ih mijenjati. E sad sam već kupila novi auto i njemu se veselim, a o opciji dugoročnog najma nisam imala prije sve informacije, no opciju rentanja auta svakako ću razmotriti u slučaju širenja poslovanja za druge zaposlenike."

Cijeli članak je dostupan na linku.