Kako sigurno voziti po lošem vremenu

Izdvojili smo nekoliko savjeta za što sigurniju vožnju u lošim vremenskim uvjetima. :)
Kako sigurno voziti po lošem vremenu

Loše vremenske uvjete ne možemo uvijek izbjeći, ali možemo se pripremiti kako bismo sigurno stigli na odredište.

Vožnja po kiši, snijegu, magli ili po klizavim cestama može biti izazovna, ali uz nekoliko ključnih savjeta, možete smanjiti rizik i osigurati sigurnost sebe i drugih sudionika u prometu. Evo nekoliko savjeta za sigurnu vožnju:

1. Pravilna brzina. Smanjite brzinu i vožnju prilagodite uvjetima na cestama. Ovo je ključno u svim vremenskim uvjetima, ali posebno važno kada su ceste mokre ili klizave. Krenite na vrijeme, ili ranije. Na taj način nećete stvarati stres ni sebi ni ostalima.

2. Pazite na razmak! Povećajte razmak između vašeg vozila i vozila ispred vas kako biste imali dovoljno vremena za reagiranje u slučaju iznenadnih situacija. Upravo je neodržavanje razmaka čest razlog prometnih nezgoda.

3. Svjetla i svjetlosni signali. Upalite svjetla kako biste bili što vidljiviji drugima na cestama. Koristite svjetla za maglu ako je potrebno i koristite pokazivače smjera kako biste jasno signalizirali svoje namjere. Naravno, ne zaboravite na druge sudionike i vozače, pa duga svjetla uključite samo kad je to potrebno.

4. Pravilno održavano vozilo. Održavajte svoj automobil u dobrom stanju, posebno kočnice, gume i brisače. Gume bi trebale biti odgovarajuće napumpane, a gazni sloj treba biti u dobrom stanju. O važnosti kočnica nije potrebno posebno pisati.

5.Slušajte vijesti i prometne informacije. Pratite vijesti i prometne informacije kako biste bili informirani o trenutnim uvjetima na cestama. Ako su uvjeti vrlo loši, ponekad je najbolje odgoditi putovanje.

I na kraju, ostanite smireni. Ima jedan dobra stara izreka koja kaže: "U mirnoći je snaga."

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »