Zašto su električni auti tihi? Jesu li dobar izbor za dugoročni najam?

Je li Vas ikad zanimalo zašto su električni auti tako tihi? Električni automobili su tihi zbog razlike u načinu na koji se električni i konvencionalni automobili pokreću i generiraju zvuk.
Zašto su električni auti tihi? Jesu li dobar izbor za dugoročni najam?

Je li Vas ikad zanimalo zašto su električni auti tako tihi?

Električni automobili su tihi zbog razlike u načinu na koji se električni i konvencionalni automobili pokreću i generiraju zvuk. Ovo su ključni razlozi zašto su električni automobili tihi:

  • Nedostatak unutarnjeg sagorijevanja: Konvencionalni automobili koriste motor s unutarnjim sagorijevanjem (benzin ili dizel) koji generira snagu sagorijevanjem goriva unutar motora. Ovaj proces generira zvukove iz ispušnog sustava, mehaničkih komponenata i vibracija, što rezultira karakterističnim bukom. S druge strane, električni automobili koriste elektromotore koji generiraju snagu putem električnih struja, a taj proces je znatno tiši.

  • Manje mehaničkih komponenata: Električni motori imaju manje pokretnih dijelova u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim sagorijevanjem. Ovo smanjenje mehaničkih komponenata smanjuje trenje i mehanički buku, pridonoseći tišem radu. 

  • Direktni prijenos snage: Električni motori pružaju okretni moment gotovo trenutno, što znači da nema potrebe za klasičnim ručicama mjenjača i mehaničkim sustavima za prijenos snage. Ovaj direktan prijenos smanjuje buku koja bi se mogla stvoriti u mjenjaču.

  • Izolacija i zvučni materijali: Električni automobili često koriste bolju izolaciju i zvučne materijale kako bi umanjili buku od vanjskog okruženja i očuvali unutarnji mir i komfor putnika. Tesla Y zaista ima poseban “zvuk” tišine, u kojem jednostavno morate uživati!

  • Nedostatak ispušnih plinova: Konvencionalni automobili generiraju zvukove iz ispušnih sustava kroz koje prolaze ispušni plinovi. Električni automobili nemaju izduvni sustav, što eliminira ovaj izvor buke. Ovo je naravno i razlog zašto čuvaju okoliš.

Jesu li eketrični auti uopće dobra ideja za dugoročni najam?

Apsolutno! Električni auti idealan su izbor za dugoročni najam jer nude najnaprednije sustave sigurnosti, punionice su sve dostupnije, a ukupni troškovi su manji.

Ako  vas zanima ponuda, javite nam se na mail: [email protected], ili nas nazovite na broj +385 1 409 4451.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »