Tesla je inovacija i revolucija u svijetu automobila

Jeste li znali da je prvi praktični električni automobil razvio Thomas Parker, britanski izumitelj, još davne 1884. godine? Parkerov automobil bio je u osnovi vozilo s električnim motorom koje je koristilo nekoliko nizova akumulatora za pogon. Međutim prava popularnost i globalni interes za eletrične automobile je počeo kad je Tesla lansirala svoj prvi električni auto.
Tesla je inovacija i revolucija u svijetu automobila

Jeste li znali da je prvi praktični električni automobil razvio Thomas Parker, britanski izumitelj, još davne 1884. godine? Parkerov automobil bio je u osnovi vozilo s električnim motorom koje je koristilo nekoliko nizova akumulatora za pogon.

Međutim prava popularnost i globalni interes za eletrične automobile je počeo kad je Tesla lansirala svoj prvi električni auto. Tesla Motors, sada poznata kao Tesla, Inc., osnovana je 1. srpnja 2003. godine. Međutim, prvi automobil tvrtke, Tesla Roadster, proizveden je nekoliko godina kasnije.

Tesla Roadster, sportski automobil s potpuno električnim pogonom, predstavljen je 2008. godine. Ovaj automobil temeljen je na platformi Lotus Elise i bio je prvi serijski proizvedeni električni automobil tvrtke Tesla. Svojim inovativnim dizajnom, impresivnim dosegom i performansama, Tesla Roadster označio je važan korak u popularizaciji električnih vozila. 

Prvi put je kombinirao luksuz i performanse s tehnologijom električnog pogona.

Nakon Roadstera, Tesla je nastavila razvijati svoje modele, uključujući Model S, Model X, Model 3 i Model Y, postavši ključnim igračem u promicanju električne mobilnosti i povećanju svijesti o prednostima električnih automobila. Sve što je Tesla započela, drugi su počeli kopirati i primjenjivati. Tesla je postavila nove standarde u automobilskoj industriji i utjecala na mnoge druge proizvođače automobila da razmotre promjene i usmjere se prema električnoj tehnologiji, inovacijama i poslovnim modelima. 

I dan danas Tesla kontinuirano unapređuje svoje modele, a sigurni smo da će uskoro na velika vrata i nešto novo.

Zašto čekati, kad već sad možete biti ispred drugih? Unajmi Teslu Y na dugoročno i osiguraj si auto koji te može pratiti.

Za ponudu pišite na mail: [email protected], ili nazovite na broj tel:+38514094451.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »