Novi svjetski trend: Da li je dugoročni najam automobila bolji od kupnje?

Ako trenutačno vozite stariji automobil, sigurno vam pada mrak na oči kad pomislite na kupovinu novog. Koji odabrati, koje performanse mora imati, je li dovoljno siguran… i onda na kraju cijena od koje boli glava...
Novi svjetski trend: Da li je dugoročni najam automobila bolji od kupnje?

U svijetu u kojem se brzina informacija mjeri nanosekundama, a trendovi se mijenjaju iz dana u dan, važno je biti korak ispred. No, jeste li se ikad zapitali kako to učiniti kada je riječ o – vašem automobilu? Ako trenutačno vozite stariji automobil, sigurno vam pada mrak na oči kad pomislite na kupovinu novog. Koji odabrati, koje performanse mora imati, je li dovoljno siguran… i onda na kraju cijena od koje boli glava...

Blagorečeno, ako želite kupiti novi auto, cijene su otišle u nebo. 

Ako ništa drugo, zadnje tri godine naučile su nas koliko se brzo život može preokrenuti. Ekonomije se mijenjaju, tržišta osciliraju, cijene divljanju. U takvom okruženju, bitno je razmišljati i o nekim drugim opcijama. Primjerice, o pitanju zašto biste kupovali auto kada ga možete unajmiti? I ne bilo kakav automobil, već onaj koji savršeno odgovara vašim potrebama, bilo da je riječ o čestim poslovnim putovanjima, obiteljskim izletima ili brzom shoppingu. S druge strane, postoji i opcija dugoročnog najma auta koja može biti odlično rješenje ako vam treba još jedan auto na par mjeseci - bilo za privatne ili za poslovne potrebe.

Zanimljiva je činjenica da generacija Z preferira sve na pretplatu, a to će se odraziti na mnoga poslovanja. Još jedan odličan primjer jest online kupnja koja je prije 10-ak godina još uvijek bila tabu tema.

Hoće li i najam vozila bilo kratkoročni ili dugoročni postati novi trend?

U suradnji s Žene i novac, detaljno smo odradili ovu temu, a izdvajaju:

"Kod dugoročnog najma plaćate fiksni iznos svaki mjesec za korištenje vozila, ali bez obaveze otkupa. Nakon isteka ugovora, jednostavno vratite vozilo ili odaberete novi model.

Rent-a-car prednosti:

  • Fleksibilnost: Lako mijenjate modele ili tipove vozila prema potrebama.
  • Briga o klijentima: U slučaju kvara ili nezgode, odmah vam se osigurava zamjensko vozilo, dok kod vlastitog vozila možete ostati bez njega na… duži period, nažalost.
  • Nema iznenađenja: Bez troškova servisa, održavanja ili osiguranja. Dobivate jedan račun za sve usluge!
  • Pristup najnovijim modelima: Uvijek vozite moderno i sigurno.
  • Fleksibilne opcije otkaza ili zamjene: Ako se vaše potrebe promijene, lako se prilagodite."

...a što su još zaključile gledajući iz druge perspektive pročitajte u originalnom članku na linku.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »