Sponzorstva 

Carwiz rent a car je drugu godinu za redom ponosni partner ELSA-e

Studenti prava iz cijele Europe okupili su se u Zadru na 20. jubilarnoj Ljetnoj školi ELSA-e Zagreb
Carwiz rent a car je drugu godinu za redom ponosni partner ELSA-e

Već dvije godine ponosni smo sponzor najveće europske neprofitne udruge studenata prava i mladih pravnika, ELSA-e, koja je ovog srpnja ugostila studente prava iz preko petnaest europskih zemalja.

Mladi pravnici i studenti su se sastali na 20. ljetnoj školi pod okriljem ELSA-e Zagreb u gradu bogate kulturne baštine, Zadru. Ova najstarija ljetna škola je na jubilarnoj godišnjici poseban naglasak stavila na problematiku ljudskih prava i globalizacije u kontekstu migracija:

„Ljetna škola će trajati tjedan dana, za vrijeme kojih smo pripremili gostovanja brojnih predavača koji će dijeliti svoja znanja s polaznicima Škole na temu Ljudska prava i globalizacija. Očekujemo konstruktivnu raspravu, a cilj nam je svake godinu rješavati jedan od krucijalnih problema društva i civilizacije, ali i razmjenjivati iskustva te smatramo da smo kroz ovogodišnji program Ljetne škole to i uspjeli“ , rekao je Alen Šukurica, predsjednik Udruge ELSA Zagreb.

Zainteresirani su se mogli prijaviti putem unificiranog sustava prijava pri ELSA-i International, a odabrano je pedeset najboljih na temelju motivacijskog pisma, stupnja obrazovanja i opće zainteresiranosti za temu Ljetne škole. Carwiz rent a car, kao ponosni sponzor u ovom projektu, već drugu godinu za redom prepoznao je potencijal hvalevrijednog projekta:

„ELSA je udruga s dugom tradicijom i hvalevrijednim programom kojeg smo mi u Carwizu prepoznali te se odlučili potpomognuti mlade, obrazovane i prije svega osobe željne stvaranja iskustva i promicanja znanja. Uvidjeli smo da u segmentima stvaranja iskustva, učenja i napredovanja zapravo imamo mnogo zajedničkog s ovim mladim ljudima“, rekla je Barbara Mrkić, direktorica Carwizovog marketinga.

20. Ljetna škola je s programom započela 21. srpnja u Zadru i trajat će do 28. srpnja, za vrijeme kojeg će pedeset odabranih studenata i mladih pravnika imati priliku čuti predavanja izv. prof. dr. sc. Đorđe Gardaševića, mag. iur. Anamarije Kovač, izv. prof. dr. sc. Snježane Vasiljević, Kristine Benić Belavić, mag. psih. Marije Juzbašić, izv. prof. dr. sc. Marte Zorko i prof. dr. sc. Iris Goldner Lang.

Osim pohađanja predavanja i sudjelovanja u Ljetnoj školi, sudionici će s organiziranim turističkim vodičima obilaziti Zadar, grad s bogatom kulturnom baštinom, a organizirana su i večernja druženja za vrijeme kojih će se sudionici Škole upoznavati i međusobno razmjenjivati znanja i iskustva.

***

ELSA je udruga osnovana 1981. u Beču, a danas ima razvijenu međunarodnu mrežu u 43 europske države kojoj pripada i Hrvatska sa svojim podružnicama: ELSA Zagreb, ELSA Rijeka, ELSA Osijek i ELSA Split.  ELSA danas broji 50.000 aktivnih članova na 300 pravnih fakulteta diljem Europe.

CARWIZ rent a car je prvi hrvatski brendirani rent-a-car koji pomoću franšiznog modela poslovanja pruža nezaboravna iskustva u deset zemalja Europe i svijeta. Aktivno je usmjeren na društveno odgovorno poslovanje s ciljem kontinuiranog poticanja mladih na međusobno učenje, stjecanje novih znanja i razmjenu jedinstvenih iskustava.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »