Sponzorstva 

7. Rally Kumrovec, 2. i 3. ožujka 2018.

Kao ponosni partner i sponzor projekta CARWIZ rent a car podržava sedmo izdanje INA Rallya Kumrovec.
Kao ponosni partner i sponzor projekta CARWIZ rent a car podržava sedmo izdanje INA Rallya Kumrovec.

U Hrvatskom zagorju povijest automobilizma seže u '70- te godine prošlog stoljeća. Kumrovec je gotovo dva desetljeća bio domaćin manifestacije Auto-moto Rally Kumrovec koja je bila jedna od najmasovnijih sportskih priredbi u bivšoj Jugoslaviji s više od 200 natjecatelja iz cijele regije.

Više od 20 godina proteklo je od posljednjeg Auto-moto Rallya Kumrovec do ponovnog oživljavanja kultnog mjesta na automobilističkoj karti Hrvatske. Krajem 2010. godine rodila se ideja u Auto klubu “Delta Sport” koja je samo nekoliko mjeseci kasnije i realizirana.

U Hrvatskom Zagorju je i ove godine prvi vikend u ožujku ponovno rezerviran za start automobilističke sezone. Sedmo izdanje INA Rallya Kumrovec održat će se 2. i 3. ožujka, a treću godinu uzastopce pokroviteljica mu je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Zagorske ceste u okolici Kumrovca i Zagorskih Sela će sedmu godinu uzastopno postati sportska arena hrvatskim, ali i brojnim inozemnim reli posadama, a sigurnost sudionika i gledatelja je najveći prioritet organizatora.

Dvodnevna manifestacija počinje u petak, 2. ožujka atraktivnim prologom dugačkim 2 kilometra na parkiralištu Termi Tuhelj. Posade će voziti u dnevnim i noćnim uvjetima. Na rally partyju u Element baru Termi Tuhelj bit će dodijeljene posebne nagrade za najbrže na prologu. Program u subotu počinje u 9 sati ceremonijalnim startom u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.

Prvi od četiri brzinska ispita vozit će se sa startom u 10 sati i 9 minuta. Ostali su nepromijenjeni u odnosu na prošlu godinu, ali su im promijenjeni nazivi – Kumrovec i Zagorska Sela.

Etnološki muzej "Staro selo" Kumrovec jedna je od glavnih atrakcija na otvorenom s očuvanim izvornim seoskim kućama te rodnom kućom Josipa Broza Tita, jedne od najvećih povijesnih ličnosti s ovih prostora. Na ulasku u Općinu Kumrovec također će vas dočekat spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša" u zaštićenom krajoliku Zelenjaku, okružen šumovitim padinama klanca rijeke Sutle.

Sigurni smo da će se svi ljubitelji oktanskih sportova, kako domaći tako i inozemni, odlično provesti i ove godine u Kumrovcu - Najpoznatijem selu na svijetu!

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »