Dioklecijanova palača, palme i kava - neprocjenjivo

Dioklecijanova palača, palme i kava - neprocjenjivo

Dioklecijanova palača, palme i kava - neprocjenjivo

Dioklecijanova palača, palme i kava - neprocjenjivo

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Rent a car Split

CARWIZ rent a car ima poslovnicu u splitskoj zračnoj luci.

Dobrodošli u Split!

Split, drugi hrvatski grad po veličini, smješten je na obali srednje Dalmacije, a nešto posebno u njemu tjera vas da mu se uvijek iznova vraćate. Sletite li na splitski aerodrom, preuzmite vozilo u našoj poslovnici na zračnoj luci, jer će vam svakako dobro doći kako za dolazak do grada tako i za izlete u okolicu.

Ako niste sjeli u jedan od kafića na Rivi, obavezno sa sunčanim naočalama na licu, niste doživjeli pravi duh ovog grada. Ovdje se možete potpuno opustiti promatrajući prolaznike s pozadinom od palmi i mora okupanog suncem, kojim lagano plove trajekti.

Nakon obavezne kave, prođite Marmontovom ulicom, u kojoj je savršen spoj povijesti i modernog: povijesna biblioteka i čitaonica za frankofile, danas Alliance Francaise, prvo splitsko kino Karaman, jedinstvena ribarnica bez muha zbog mirisa sumpora iz obližnjih toplica, secesijske zgrade Duplančić i Tončić, mletački bastion, Hrvatsko narodno kazalište te crkva Gospe od Zdravlja. Suvremenu notu daju izložbeni prostori, mnoštvo prilika za shopping te fontana Pirja.

Odvojite dovoljno vremena za lutanje Dioklecijanovom palačom, najvećom i najbolje sačuvanom kasnoantičkom palačom na svijetu. Njeni podrumi, uličice i trgovi kriju mnoge zanimljivosti, obavezno potražite usku uličicu zvanu “Pust’ me proć’”, a pravi presjek povijesti možete doživjeti na Peristilu: od granitnih stupova iz Luksora, preko gotičke palače, renesansnog kata odmah iznad, do baroknih balkončića i romaničkog kampanela. Palača je osobito živopisna, a u njoj se zgodni kafići i hotelčići nekim čudom savršeno uklapaju u povijesnu priču.

Uđite u katedralu Sv. Duje, jednu od najmanjih i najstarijih katedrala na svijetu, a potom prođite kroz Zlatna vrata do statue Grgura Ninskog, uhvatite ga za palac i poželite nešto.

Split i otoci prekoputa ipak najbolje izgledaju s nekoliko vidikovaca Marjana, park šume na čiji vrh možete odšetati, otkrivajući bujnu vegetaciju, crkvice i zoološki vrt. Marjan zovu plućima Splita, a sigurni smo da ćete, nakon što udahnete svježi zrak na vrhu, dobiti novu inspiraciju za istraživanje ovog čarobnog grada.

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »