Na putu prema povijesti

Na putu prema povijesti

Na putu prema povijesti

Na putu prema povijesti

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Rent a car Pula zračna luka - povoljan najam

CARWIZ rent a car ima poslovnicu u pulskoj zračnoj luci.

Dobrodošli u Pulu!

Pula, najveći grad u Istri, smjestila se na njen južni vrh još u rimsko doba, a u njoj se nalazi jedna od hrvatskih najvećih znamenitosti, po veličini šesta na svijetu među rimskim amfiteatrima - Arena iz prvog stoljeća.

Osim što odiše poviješću, posjetite li je za vrijeme nekog festivala ili koncerta, Arena će potvrditi da je itekako dostojna sadašnjosti te da njena ljepota nimalo ne blijedi.

Od povijesnih znamenitosti nikako ne bi trebalo zaobići katedralu, malo rimsko kazalište, Slavoluk Sergijevaca, Augustov hram te troja vrata: Zlatna, Herkulova i Dvojna.

Odahnite nakratko na Forumu, središnjem pulskom trgu, koji od Antike okuplja stanovnike i posjetitelje, a plijeni svojom životnošću.

Životom vrvi i bivša vojarna Karla Rojca, danas Društveni centar Rojc, nastanjen sa stotinjak posve različitih udruga iz djelatnosti kulture, sporta, psihosocijalne skrbi i zdravstva, djece i mladih, zaštite okoliša te mnogih drugih. Izgubite se u maštovito oslikanim hodnicima i sudjelujte u brojnim aktivnostima udruga.

Ne zaboravite ni na prekrasne i raznolike pulske parkove, nastale u različito doba, što se očituje u njihovu stilu i ugođaju - od onih pravilnih s biljem rezanim u geometrijskim oblicima pa do opuštenijih, s raznim biljnim vrstama.

Kad vam ljeti postane prevruće čak i za parkove, spustite se u svježe podzemlje, u koje gotovo da stane cijelo pulsko stanovništvo.

Zerostrasse čini 400 metara tunela i skloništa s galerijom o mornarici i zrakoplovstvu, a uđite kod Arheološkog muzeja, da bi izašli u Kandlerovoj ulici, dijelu nove umjetničke zone krcate galerijama, koncertima, predstavama te ostalim kulturnim događanjima.

Iako je obala oko Pule iznimno razvedena s nanizanim plažama, najbolje je iznajmiti vozilo uputiti se na desetak kilometara udaljen Rt Kamenjak, smješten na krajnjem jugu poluotoka.

Ovaj osunčani djelić Istre nestvarne ljepote skriva 600 vrsta različitih biljnih vrsta, tridesetak uvala s kristalno čistim morem, bijelim stijenama i špiljama. U moru oko Rta možete ugledati sredozemnu medvjedicu, a na otočiću Fenoliga, smještenom na južnom rubu, otiske dinosaurovih stopa.

Pronađite poslovnicu

Kontaktirajte nas


Našu korisničku službu moguće je kontaktirati za vrijeme radnog vremena, radnim danom od 8 do 16 sati.