Pozdravite sunce i morske orgulje

Pozdravite sunce i morske orgulje

Pozdravite sunce i morske orgulje

Pozdravite sunce i morske orgulje

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Rent a car u Zračnoj luci Zadar

Dobrodošli u Zadar!

Zadar je prekrasan sjevernodalmatinski grad koji tritisućljetnu povijest, vidljivu na svakom koraku, spaja s modernim, nudeći zabavu i danju i noću, čineći ga tako nezaobilaznim odredištem na hrvatskoj obali.

Kad pomislite na Zadar, vjerojatno vam najprije na pamet pada mnoštvo poznatih kulturnih i povijesnih znamenitosti, poput crkve Sv. Donata iz 9. stoljeća i Foruma, ulice-šetnice Kalelarge, koja je opjevana u čak dvije pjesme, ili Trga pet bunara.

Međutim, Zadar se u posljednjem desetljeću obogatio zanimljivim modernim umjetničkim instalacijama koje svakodnevno oduševljavaju posjetitelje. Prve su Morske orgulje, koje koriste snagu valova kako bi proizvele opuštajuće melodije sa svojih sedam akorda po pet biranih tonova izvedenih iz matrice dalmatinskog klapskog pjevanja. Odmah kraj orgulja smjestio se Pozdrav suncu, koji putem solarnih modula ostvaruje simboličnu komunikaciju s prirodom - na Morskim orguljama zvukom, a ovdje svjetlom. Ovo nije jedina veza između tih dviju instalacija - Pozdrav suncu povezan je s Morskim orguljama čiji se zvuk transponira u svjetlosnu igru koja na zadarskoj rivi nastupa nakon zalaska sunca.

Upravo taj zalazak sunca najljepše je opisao Alfred Hitchcock koji je Zadar posjetio 1964. godine, navodeći da je zadarski zalazak ljepši čak i od onog na Floridi, kojem se svaku večer dolazi pljeskati.

Stoga ne propustite taj poznati zalazak sunca, ostavite svoj automobil na nekom od zadarskih parkirališta, prošećite centrom grada i prevezite se do poluotoka s jednim od poznatih zadarskih barkajola, koji već od 14. stoljeća prevoze domaćine i turiste u svojim malim barkama, krateći im tako put petnaestak minuta.

Zadar je i izvrsno polazište za čak tri parka prirode: Telašćicu, Velebit i Vransko jezero te pet nacionalnih parkova: Paklenicu, Plitvice, Kornate, Krku i Sjeverni Velebit. Najbolje bi bilo da unajmite vozilo i krenete redom u obilazak tih prirodnih ljepota.

Ne zaboravite ni na prekrasan arhipelag koji se sastoji od 24 veća te tristotinjak manjih otoka i hridi. Naravno, za to će vam trebati brod, dok će se vaše vozilo odmoriti na obali.

Pronađite poslovnicu

Kontaktirajte nas


Našu korisničku službu moguće je kontaktirati za vrijeme radnog vremena, radnim danom od 8 do 16 sati.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »