DESTINACIJE 

Zrmanja rafting

Ljubitelji prirode i rekreacije na pravom su mjestu ako odluče posjetiti rijeku Zrmanju i okušati se u raftingu ili vožnji kajakom po njenim slapovima.
Zrmanja rafting

Zrmanja je jedna od najljepših i najuzbudljivijih europskih rijeka, koja se svojim tokom dugim 69km usijeca u tvrdi velebitski krš. Ona osvaja srca svih posjetitelja predivnim krajolikom, čistom vodom te 200 metara dubokim kanjonom. Zbog brojnih slapova i snažnih brzaca idealna je za sportove na divljim vodama. Upravo je iz tog razloga rijeka Zrmanja dobila naziv ljepotica i zvijer. 

Ako je vodostaj rijeke visok, rijeka je pogodna za rafting ture, a ako je nizak, za kajak ture. Ako volite biti aktivni i boraviti u prirodi aktivnosti na vodi su avantura koju ne smijete propustiti!  U naselju Kaštelski Žegar, okruženim velikim krškim žegarskim poljem, kojeg krasi stari kameni most započinje dio rijeke pogodan za razne aktivnosti i okupljalište je za adrenalinske izlete. S iskusnim vodičima i profesionalnim kanuistima uputite se niz rijeku Zrmanju u punoj opremi koja se na rijeci može iznajmiti. Na prvom dijelu rijeke možete vježbati svoje veslačke vještine jer je on manje zahtjevan, nakon toga uputite se na piknik i kupanje podno slapova visokih čak 8 metara.

Nastavite svoj izlet, sada na zahtjevnijem dijelu rijeke, i veslajte kroz brzace i slapove. Uživajte u prizorima vodenog bilja, zelenilu i gustim krošnjama oko rijeke. Možda primjetite i koju od endemskih slatkovodnih riba; Zrmanjski klen i zrmanjska pastrva. 

Krupa, najjača Zrmanjina pritoka također je nezaobilazni prizor koji morate doživjeti. Na ovoj rijeci možete vidjeti stari Kudin most dugačak čak 109 metara, zaštićen kao spomenik kulture. Krupa se ulijeva u Zrmanju i one zajedno tvore najviši slap na Zrmanji “Visoki buk” od čak 11 metara visine. 

Na kraju ove avanture koja završava u mjestu Muškovci, svratite u jedan od obližnjih restorana na bogatu ponudu tradicionalnih specijaliteta kao što su domaći pršut i domaći kravlji i kozji sir. 

Uputite se na ovaj izlet iz naše najbliže poslovnije i sa svojim Carwiz vozilom stvarajte nezaboravna iskustva i okušajte se u rekreativnim načinima zabave uz predivan krajolik kanjona rijeke Zrmanje.