Destinacije 

Vinkovci

Posjetite Vinkovce, najstariji grad u Europi.
CARWIZ rent a car - Vinkovci

Vinkovci su se smjestili 20 kilometara od Vukovara, sjedišta Vukovarsko-srijemske županije, na rijeci Bosut i između dviju rijeka, Dunava i Save.

Nalazite li se u Slavoniji, ne smijete zaobići ovaj šarmantni gradić i povijesno nalazište najstarijeg indoeuropskog kalendara na svijetu. Vinkovci, gradić sjeverno-istočne Slavonije jedan je od prvih naseljenih mjesta u ovom djelu Europe zahvaljujući blagoj klimi i plodnim ravnicama.

Osim po poljoprivredi, Vinkovci su poznati i po konjima bez kojih u nešto mlađoj povijesti sami poljoprivredni radovi ne bi bili izvedivi. Tako su oni danas zauzeli i važno mjesto u vinkovačkoj tradiciji i njezino su jedno od glavnih obilježja. Danas se pak konji sve se češće koriste i u sve popularnije terapijske svrhe na koje dolaze gosti iz cijelog svijeta.

Osim jahanja, u Vinkovcima možete prošetati i jedinom preostalom šokačkom ulicom, Krnjaš, gdje se nalazi i rodna kuća hrvatskog književnika, Ivana Kozarca.

Uz povijesnu važnost, bogatu kulturnu baštinu, posjetite li Vinkovce ne smijete zaobići niti slavonsku kuhinju. Preporučujemo vam gulaš od najboljih komada divljači, fiš-paprikaš ili pak širokopoznati kulen.

Želite li se osjećati kao domaćini, uputite se u jedan od tradicionalnih šokačkih stanova u okolici Vinkovaca gdje možete uživati u domaćim jelima, pićima, smještaju i ambijentu.

Posjetite najbližu Carwiz poslovnicu, unajmite vozilo krojeno prema vašim potrebama, uputite se u Vinkovce i doživite povijesno-gastronomsko iskustvo istočne Slavonije.