Tjedan restorana

Gdje? | Cijela Hrvatska |
Kada? | 10. ožujka do 19. ožujka. |
Za sve koji: | nisu u žurbi, žele kvalitetno jesti, u društvu su koje žele počastiti, ljubitelje gastronomije, zanimaju se za hrvatsku tradiciju i kulturu življenja. |
Ako ste unajmili vozilo u Hrvatskoj sredinom ožujka, 'namirisali' ste najfiniji tjedan u godini, Tjedan restorana. Više od sto restorana diljem Lijepe naše otvorilo je svoja vrata, a chefovi pripremili posebno osmišljene jelovnike. Na istima se nalaze specijaliteti i delicije naše raznolike tradicionalne kuhinje poput kulena, paškog sira, škampi na buzaru, pašticade, dalmatinskog pršuta.
Kako u Hrvatskoj slasni zalogaji uvijek idu uz dobru kapljicu, čaša vam neće ostati prazna, pa prema preporuci sommeliera degustirajte svakako neko od bijelih ili crnih autohtonih hrvatskih vina.
Cabernet, Teran i Žlahtina donose mirise Istre, s dalmatinskog otočkog kamena 'dotekli' su Dingač, Pošip i Plavac, a iz plodne slavonske ravnice Graševina i Rizling.
Priupitajte i za parking za svoj rent a car Dubrovnik, Split, Zadar, Zagreb, a ako je pred vama duga vožnja, krišom spremite koju porciju za kasnije i nezaboravno iskustvo ponovite na novoj gastro destinaciji Tjedna restorana.
Sretan put i dobar tek!