Danas je prvi dan škole!

Vaši mališani nisu više tako mali - postaju školarci!
Danas je prvi dan škole!

Prvi dan u školi je velika prekretnica i za roditelje i za dijete.

Većina djece brzo se snađe u školi, ali nemojte se brinuti ako to potraje i malo duže.

Vaše će dijete uskoro uživati u društvu i školskim aktivnostima ni i dalje će trebati nadzor i pomoć odrasle osobe u prometnom okruženju.

Važno je: 

  • Razgovarajte zajedno o znakovima i semaforima. Identificirajte i razgovarajte o mjestima na kojima je sigurno prijeći cestu.
  • Naučite svoje dijete kako prijeći cestu pomoću procesa 'stani, pogledaj, slušaj i razmisli' – zaustavite se na rubniku, pogledajte i osluškujte promet i zatim odlučite je li sigurno prijeći. Idite zajedno u školu najsigurnijim pješačkim stazama i koristite sigurna mjesta prijelaza, poput pješačkih prijelaza i na ravnim dijelovima ceste.
  • Nadzirite svoje dijete na putu do i iz škole.
  • Uvijek budite dobar uzor svom djetetu tako što ćete vezati vlastiti pojas, poštivati prometna pravila, pristojno voziti i sigurno prelaziti ceste.
  • Raspitajte se u školi vašeg djeteta koji se programi o sigurnosti na cestama podučavaju.

 Kako bi bili sigurniji da će svakodnevni odlazak ili povratak iz škole proći u redu možete posjetiti školu zajedno prvog dana.

Radi sigurnosti u prometu provezite se pokraj škole, parkirajte i prošećite oko škole ako možete, kako biste svoje dijete upoznali s novom okolinom.

Važno je da se djeca osjećaju sigurno u prometu ali i da budu svjesna opasnosti i da budu vrlo pažljiva. 

Sretno!