Događanja 

Poreč Open Air – Festival of Life

Poreč Open Aira treći put za redom na ulice i trgove Poreča vraća festivalski duh i donosi mnogobrojna nova zabavna događaja za sve generacije.
Zabavite se na Poreč Open Air festivalu
Gdje?
Osijek
Kada?

1. srpanj -  15. rujan 2018.

Iskoristite ljetne popuste koje nudi CARWIZ rent a car i uživajte u doživljajima koje ćete zasigurno dugo pamtiti. Dogovorite najam vozila u Poreču ili nekoj od naših 13 poslovnica i stvorite nezaboravna iskustva! 

Poreč je i ove godine postao nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje dobre zabave i bit će to sve do 15. rujna. Poreč Open Aira treći put za redom na ulice i trgove Poreča vraća festivalski duh i donosi mnogobrojna nova zabavna događaja za sve generacije.

Kao i posljednja dva puta posebna pažnja se posvećuje glazbenom dijelu programa. Dio izvođača će još uvijek ostati iznenađenje, no organizatori su odlučili otkrili jedno ovogodišnje glazbeno ime: popularne glazbenike iz Beograda čije svirke uživo pružaju nezaboravno iskustvo - S.A.R.S. Kao jedan od najpoznatijih bendova iz regije svojim će hitovima „Lutka“, „Ratujemo ti i ja“ i „Buđav lebac“ na porečkoj rivi 15. rujna velikim koncertom zatvoriti ovogodišnji festival.

Festival je već nakon prvog izdanja osvojio prestižnu nagradu Zlatna koza (Capra d’Oro) u kategoriji festivala. U sklopu prošlogodišnjeg festivala nastupilo je više od 130 izvođača u 20 različitih programa te je festival posjetilo više od 60 tisuća posjetitelja, a ove godine se očekuje još veća posječenost.

Program festivala se sastoji od četiri kategorije:

  • Street Performance
  • Street Music
  • Cinema and Theatre
  • Special events.

Bogat program glazbenih večeri pruža posjetiteljima mogućnost uživanja na raznim gradskim mjestima, ulicama i trgovima. Cijela starogradska jezgra ispunjena je glazbom, a Poreč živi i pleše u istom ritmu.

Street performance nudi veliki izbor različitih događanja kako bi svatko pronašao nešto za sebe.

  • Circus in the City – Performed by Cirkobalkana će svakog ponedjeljka pretvoriti grad u cirkus na otvorenom
  • Svakog četvrtka, program Princess ball omogućava ulazak u bajkovit svijet poznatih animiranih likova gdje je moguće i zaplesati na balu s „pravim“ princem i princezom
  • Filmofili će također doći na svoje u sklopu Cinema and Theatre programa koji svakodnevno tijekom festivala nudi uživanje u Open Air Cinema programu uz različite žanrove filmova
  • Nedjelje su predviđene za interaktivne edukativno-zabavne programe namijenjene cijeloj obitelji koji prikazuju posebnosti Istre i Poreča

No to nije sve, iz tjedna u tjedan posjetitelje očekuju posebna događanja, a tijekom srpnja i kolovoza će na ljetnoj pozornici na Rivi nastupati svjetski tribute bendovi Queen, The Beatles, David Bowie, Beyonce, James Brown i Red Hot Chili Peppers.

Vidimo se u Poreču!