Destinacije 

Plitvička jezera zimi

Plitvička jezera su prekrasno mjesto za posjetiti u zimskoj sezoni.
Plitvička jezera zimi

Čak i ako ste ga već posjetili tijekom jedne od 3 druge sezone, svakako se isplati posjeti ih i zimi. Najbolji i najspektakularniji pogled je naravno kada park prekrije snijeg i kada se slapovi zamrznu. To je gotovo svake zime od prosinca do veljače kada su temperature na tom području često ispod 0.

Ukoliko dođe do velikih padalina, može se dogoditi da je park zatvoren, ali to se rijetko događa. Ponekad je otvoren samo donji dio parka, što i dalje čini park vrijednim posjetite. Na internetskim stranicama nacionalnog parka možete pronaći aktualno radno vrijeme, kao i informacije o parkiranju te koji ulaz je u upotrebi stoga u slučaju snijega, svakako provjerite.

Za zimske posjete NP Plitvice dobro je znati:

  • Ukoliko su vremenski uvjeti "normalni", na gornjim jezerima plove brodovi, a dostupni su i vodiči
  • Cijene ulaznica se smanjuju
  • Radno vrijeme je kraće
  • Ponesite toplu odjeću i odgovarajuću obuću, osobito ako ima snijega
  • Na Plitvicama je moguće i skijati, nekoliko kilometara od ulaza br. 2 u selu Mukinje postoji padina s uspinjačom i nekoliko manjih brda koje se uglavnom koriste za djecu za sanjkanje. Skijašku opremu i sanjke je moguće iznajmiti u skijaškom središtu gdje se nalazi i restoran.

Dolazak do Plitvice zimi

Putovanje do Plitvičkih jezera automobilom obično nije problem, u slučaju snijega ili većih snježnih oborina svakako prije polaska na put provjeriti uvjete na cesti na web stranici HAK-a.

Unajmite vozilo u jednoj od naši poslovnica i uputite se u snježnu pustolovinu!

Nebitno, putujete li sami ili s obitelji, da li ste ljubitelj sportskih vozila ili limuzina: svatko može pronaći idealno vozilo na našim web stranicama www.carwiz.rent.