Otkrijte biser Jadrana - otok Brač!

Priuštite si odmor u jednom od najljepših krajolika na Jadranskom moru, na otoku ribara i pastira, prepunom divnih kutaka za odmor, ali i ples, glazbu i avanturu.
Otkrijte biser Jadrana -  otok Brač!
Posjetite otok Brač i pripremite se za potpuno oduševljenje onim što ovaj najveći dalmatinski otok ima za ponuditi.

Krenemo li govoriti o krajoliku, Brač se za razliku od ostalih jadranskih otoka koji sliče kamenim golotima, može pohvaliti jedinstvenom, bogatom florom i faunom. Uz bezbroj malih uvalica pruža priliku za jedrenje od uvale do uvale, a one duboke uvale poput Milne, Bobovišća i Pučišća mjesta su za sigurno sidrenje. Avanture i istraživanje otoka s jedrilice omiljena je turistička aktivnost, a krajolik koji oduzima dah nalazi se i u unutrašnjosti otoka, krase ga besprijekorno održavani, beskrajni maslenici i vinogradi.

Najpoznatiji prizor ovog otoka bez dvojbe jest Zlatni rat u Bolu. Ova plaža jedinstvena je u svijetu, pruža se pola kilometra okomito u more, a njen vrh stalno mijenja oblik pod utjecajem morskih struja i valova. Plaža Zlatni rat od središta Bola udaljena je 2km lagane šetnje po popločenoj šetnici. Naravno, do plaže se može doći i brodicom. Osim Zlatnog rata uzduž šetnice u kanalu prostiru se prekrasne plaže prepune različitih sadržaja i aktivnosti i kristalno čisto i bistro plavo more.

Za one hrabrije tu je jedrenje na dasci u kanalu i paragliding s Vidove gore koja se uzdiže iznad Bola i na koju se turisti često uspinju pješice. Vrlo su zanimljivi planinarski izleti do Dragonjine spilje i pustinje Blaca. Pustinja Blaca, koja priča vrlo zanimljivu priču iz bračke povijesti, naime nije prava pustinja, već se radi o glagoljaškom samostanu na južnoj strani otoka između Bola i Milne koji nosi naziv pustinja zbog naziva za one koji su tamo živjeli u potpunoj samoći, odvojeni od ostatka svijeta - pustinjaci. Ovdje se može doći samo pješaćenjam i to nimalo lakom stazom.

Osim avantura u prirodi i nevjerojatnog krajolika kao stvorenog za odmor, Brač treba posjetiti i zbog raznovrsnih konoba u kojima je gastronomska ponuda apsolutno fantastična. Opušteno sjednite uz bračku janjetinu, glasoviti brački sir i vrhunsku ponudu ribe, a neka rakija i poznati bolski plavac upotpune okus Brača do najvećeg užitka.

Do Brača nije teško doći, sve što trebate je uputiti se prema Splitu svojim Carwiz vozilom, ili ga upravo u Splitu možete unajmiti kako biste se u splitskoj luci ukrcali na trajekt za Supetar na Braču i ovdje krenuli na vašu nezaboravnu ljetnu avanturu.

Neka vam Brač ostane u neizbrisivom sjećanju na ljepotu i beskrajne užitke i neka vas ta sjećanja svako ljeto dovedu natrag na ovaj veličanstveni otok.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »