Destinacije 

Nacionalni park Plitvička jezera

Na svijetu postoji sedam svjetskih čuda, a Hrvatska ima jedno - Plitvička jezera.
Nacionalni park Plitvička jezera
Klima i temperatura: ljeti su temperature između 15 i i 20 stupnjeva, a zimi je prosječna temperatura dva stupnja, jezera su zamrznuta obično u prosincu i siječnju, najviše kiše ima u proljeće i jesen.
Cijene ulaznica jednodnevna ulaznica od 55 do 180 kuna, ovisno o mjesecu i turističkoj sezoni, djeca i grupe (minimalno 15 osoba) ostvaruju popuste.
Obavezni program: vožnja brodom po jezeru Kozjak, najviši slap od 78 metara „Veliki slap“, poučna planinarska staza Medveđak, sanjkalište Mukinje, ručak u Ličkoj kući, razgledavanje panoramskim vlakom, najatraktivniji vodopad „Mali prštavac“ .

Taj prirodni fenomen svoje je začudne ljepote rasprostro u gorskom dijelu Like, na međi Male Kapele i Ličke Plješivice, a nekoć se zvao „Vražji vrtal“. Prema legendi Crna kraljica se nakon duge suše smilovala i spustila kišu na tlo, a zaostala je voda stvorila 16 bisernih, modrozelenih jezera, i nebrojeno manjih spojenih pjenušavim kaskadama i šuštećim vodopadima, najvećom atrakcijom parka koji je još od 1979. pod zaštitom UNESCO-a.

Bez obzira na kalendar, plitvička su lica nezaboravna, pa ne čudi da kroz njega godišnje prođe više od milijun posjetitelja.

Da biste punim plućima doživjeli neponovljivi sraz krša i zelenila, vode i jezerskog bilja, snage i nirvane, unajmite kombi vozilo i s društvom ili obitelji, uputite se na jednodnevni izlet.

Parking vas čeka na ulazu, a uređeni drveni mostići i obilježene obalne staze odvest će vas u prirodu (duž desetak kilometara) koja se pred vašim očima uvijek iznova transformira, s više od 1000 različitih biljnih vrsta, od čega čak 50 vrsta orhideja, 321 vrsta leptira i 157 vrsta ptica.

Moguć je i 'slučajan susret' s nekom od brojnih životinjskih vrsta, kao i tragovima šapa najpoznatijeg stanovnika parka, zaštićenog smeđeg medvjeda. Posebno vizualno i akustično iskustvo nudi brod na električni pogon koji vas vozi po jezeru Kozjak, a oni spremni na avanturu, mogu unajmiti drveni čamac na vesla.

Parkom prometuju i električni autobusi, za prijevoz do polazišnih točaka ili razgledavanje parka. Jedna od obaveznih stanica je i najviši slap u Hrvatskoj visok 78 metara koji izvire iz vapnenačke stijene. Plitvička jezera sa svojim veličanstvenim 'kadrovima', ovjekovječit ćete s bezbroj fotografija, ali osjećaj ispunjenosti i dodira netaknute prirode, još vas dugo neće napustiti.

Jeste li već rezervirali svoj kombi u Zagrebu, Splitu, Zadru ili Dubrovniku i isplanirali izlet?           

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »