Destinacije 

Nacionalni park Krka

Osim plodnih maslinika, u opojnom zelenilu očuvane prirode, Skradinsko zaleđe čuva najljepši biser tog dijela Hrvatske, Nacionalni park Krka.
Nacionalni park Krka
Klima i temperatura: mediteranska, jedno od najsunčanijih predjela Hrvatske, ljetne temperature u prosjeku oko 25 stupnjeva, a zimi uglavnom ne idu ispod sedam, snijeg je vrlo rijetka pojava.
Cijene ulaznica od 30 do 180 kuna, ovisno o mjesecu i turističkoj sezoni, djeca i grupe ostvaruju popuste.
Obavezni program: Roški slap, samostan Visovac, Skradinski buk, Oziđana pećina, manastir Krka, brojni vidikovci s pogledom, suvenirnice u starim mlinicama, Festival narodnih priča, legendi i mitova.

Osim plodnih maslinika, u opojnom zelenilu očuvane prirode, Skradinsko zaleđe čuva najljepši biser tog dijela Hrvatske, Nacionalni park Krka.

Nema epiteta i fotografije koji ga mogu dočarati, reći će vam domaćini.

Ako ste vozilo unajmili u Zadru, spustite se do pitoresknog Skradina, na rivi uživajte u kavi dok se pred vama ljuljuškaju jahte u marini, i ukrcajte se na brod do Skradinskog buka, najimpozantnijeg slapa parka koji se sa 45 metara obrušava preko 17 kaskada, u njedrima svjetlucavih sedrenih stijena, uz klopot obnovljenih mlinova, koji stoljećima koriste snagu vodenog toka.

Poseban je doživljaj brčkanje pod eksplozivnim, zadivljujućim vodopadom koje je tu čak i - dopušteno. Struje su jake pa vuku u suprotnom smjeru, ali je izazov da se što više približite pjenušavom središtu vodopada. Nakon što se osvježili u kristalno čistoj vodi, krenite u šetnju stazama i mostovima s drvenim ogradicama (tri su staze kružne - Skradinski buk, Roški slap i Manastir Krka), na edukativnim tablama saznajte sve o flori i fauni, kao i povijesnim i kulturnim zanimljivostima.

Zaustavite se na jednom od vidikovaca s kojih se pruža veličanstven pogled ili skrenite u suvenirnicu u starim mlinicama gdje možete naći istkane torbe, narodne kape te stari nakit i posuđe. Očaravajući krajobraz oduzima dah na Roškom slapu, moćnom slapištu s bezbroj rukavaca, kaskada i sedrenih otočića, te atraktivnim vodenicama uz lijevu obalu, od kojih su neke i danas u upotrebi. Sve avanturiste na Ogrlici (niz malih kaskada na Roškom slapu) čeka 517 drvenih stepenica koje vode u tajnovitu Oziđanu pećinu, s uređenom arheološkom zbirkom.

Dragocjeno iskustvo svakako je posjet otoku molitve i mira, Visovcu, usidrenom usred Visovačkog jezera s kojim čini prekrasnu ambijentalnu cjelinu, a njegov se franjevački samostan smatra utvrdom duhovnosti i vjere.                       

Sretan put i veni, vidi i - vrati se!

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »