Destinacije 

Nacionalni park Brijuni

Niste bili u Istri, ako niste posjetili Brijune!
Nacionalni park Brijuni
Klima i temperatura: klima je blaga, mediteranska, s puno sunca i topline, ljeti su temperature između 22 i 25 stupnjeva, a zimi uglavnom ne pada ispod pet.
Cijene ulaznica: od 125 do 210 kuna, ovisno o mjesecu i turističkoj sezoni, djeca i grupe ostvaruju popuste.
Obavezni program: safari park, uvala Verige, Mediteranski vrt, Bijela vila, Kazalište Ulysses, arheološki muzej.

To je skriveni komadić raja, impozantni arhipelag koji broji 14 otoka i 12 otočića, razdvojen od istarske obale tek tri kilometra dugim Fažanskim kanalom. Idealna destinacija za izlet ako ste unajmili rent a car u Zagrebu i tražite nezaboravno iskustvo s okusom prirode.

Status Nacionalnog parka Brijuni uživaju od daleke 1984., a u svijetu su se proslavili nakon Drugog svjetskog rata kada su bili ljetna rezidencija predsjednika Tita, koji je u tom 'rajskom vrtu' u Bijeloj vili primao uvažene svjetske dužnosnike. Zahvaljujući njemu, na Brijunima je otvoren i egzotični safari park, gdje se prešetavaju brojne životinjske vrste, među ostalim i za naše podneblje nesvakidašnje zebre, koje je Tito dobivao na poklon, ali i zečevi, mufloni, nježne srne, raskošni pauni, dok bistrim zrakom leprša više od 200 vrsta divljih ptica.

Otoci su prekriveni bujnom vegetacijom koja zadivljuje na svakom koraku, a neka su stabla, poput drevnih, gustih maslina, doživjela toliko duboku starost, da se danas smatraju živim spomenicima. Iznenadit će vas raznolikost biljnih vrsta, koje su, njih više od nekoliko stotina iz cijeloga svijeta, zasađene i njegovane, pa ih možete doživjeti u najljepšem cvatu.

Za posjetitelje su otvorena dva glavna otoka, Mali Brijun i Veli Brijun, do kojih vozi (više puta dnevno) brodić iz Fažane, a tajanstvene ljepote parka i usamljenih plaža možete istražiti na biciklu, popularnim električnim otvorenim autićima, ili romantično pješice.

Ako vam adrenalin teče žilama, čekaju vas teniski i novouređeni golf tereni, ali i opasne staze za ekstremne sportove, dok ljubitelji umjetnosti i tradicije trebaju svakako posjetiti arheološki muzej, crkvu Sv. Germana i 'kazalište pod zvijezdama' Ulysses, koje cijelo ljeto u ambijentalnom amfiteatru unutar zidina tvrđave, pod voditeljskom palicom slavnog Rade Šerbedžije, nudi vrhunski kazališni doživljaj.      

Sretan put i pošaljite nam fotografije!