Događanja 

Izložba podvodnih fotografija „Ta divna lebdeća stvorenja“

Ako ste krenuli na vožnju iz Pule i zaustavili se u šarmantnom lučkom gradu Rijeka, parkirajte se kraj Prirodoslovnog muzeja iza čijih se vrata, u novouređenom Multimedijalnom centru u golemim akvarijima, skrivaju „Ta divna lebdeća stvorenja“.
Izložba podvodnih fotografija  „Ta divna lebdeća stvorenja“
Gdje?   Prirodoslovni muzej Rijeka i riječka tržnica Placa.
Kada?  Od 1. ožujka do 31. ožujka
Za sve oni koji   su s djecom, vole umjetnost, imaju 'morskih gena', ljubitelji su fotografije, vole punim plućima osjetiti bilo grada, istraživačkog su duha, zanimaju ih svježe namirnice i tržnice na otvorenom.

Sjećate li se filma „Ta divna stvorenja“?

Kao da vam je netko poslao floro-faunastu razglednicu iz pustinje Južne Afrike. Hrvatska je zemlja mora s više od pedeset nijansi plave, a njene su dubine riznica raznolikog biljno-životinjskog svijeta.

Ako ste krenuli na vožnju iz Pule i zaustavili se u šarmantnom lučkom gradu Rijeka, parkirajte se kraj Prirodoslovnog muzeja iza čijih se vrata, u novouređenom Multimedijalnom centru u golemim akvarijima, skrivaju „Ta divna lebdeća stvorenja“. Niz fotografskih perli nanizao je poznati podvodni fotograf Marinko Babić, koristeći prirodno svjetlo i ambijentalnost prostora, kako bi dočarao te morske organizme koji se presijavaju u tisućama boja, ovise o gibanjima morskih valova te imaju veliku ulogu za život u moru.

Nakon što zavirite u morske dubine, prošećite do jednog od najživopisnijih mjesta u gradu, riječke tržnice (nalazi se u tri zgrade smještene između luke i Narodnog kazališta te prekoputa Palače Modello) koja je također 'udomila' podvodne fotografije izložbe, a posjetitelje osvaja vrevom i mirisom netom ulovljene ribe.Preporučuje je i slavni Michelinov vodič, pa svakako osjetite uzbuđenje kupovine i raskoš svježih namirnica naslaganih po štandovima koje mame bojama i okusima, i usput naučite pokoju hrvatsku riječ poput "pomidora", koju će vam ljubazni prodavači sigurno naglas izgovoriti ili ponoviti. S galerije na katu pruža se veličanstven pogled na Kvarnerski zaljev, odakle se vidi i svjež morski ulov na brodicama u luci.

Popularna riječka Placa radi svaki dan od 6.30 do 14 sati, a nedjeljom od 6.30 do podne, a izložba u muzeju otvorena je svakim danom od 9 do 20 sati. 

Sretan put vam želimo.