Događanja 

Izložba cvijeća "Cvijet Zadra"

Sve ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti pozivamo na mirisnu izložbu.
Izložba cvijeća "Cvijet Zadra"
Gdje?  Zadarska riva, Obala kralja Krešimira IV.
Kada?  20.-23. travnja

Iako se gradovi i mjestašca duž jadranske obale kupaju u suncu i moru, Zadar će se od 20. do 23. travnja 'utopiti' i u cvjetnoj čaroliji, kada će cijelom rivom zamirisati 22 ovalne gredice na izložbi „Cvijet Zadra - Flower of Zadar“, jedinstvenom cvjetnom festivalu koji će okupiti sve hortikulturne znalce, ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti na jednom mjestu.I ako ste slučajni prolaznik u potrazi za svime onim jedinstvenim što čini 'dušu' jednog grada, glavno zadarsko šetalište u vrijeme ove cvjetne promenade, nezaobilazno je mjesto za vas.

Ako želite svoj balkon ili prozor osvježiti mirisnom sadnicom, prošećite do šljunčanog dijela Obale kralja Petra Krešimira gdje je organiziran prodajni dio izložbe. Budući da je Cvijet Zadra natjecateljskog karaktera, i ove godine stručni žiri bira nagradu za kreativni cvjetni izraz, za najromantičniju cvjetnu gredicu, za spoj cvijeća i mora i druge.

Natjecatelji imaju potpunu slobodu izričaja, pa oduševljavaju impozantnim cvjetnim kreacijama, poput prošlogodišnje morske simfonije, golemog zelenog klavira obgrljenog cvjetnim aranžmanima.

Šetnju ovim cvjetnim carstvom uljepšat će vam zvuci dalmatinskih pjesama sa svakoga "kantuna", a možete se i pridružiti nekom od predavanja o cvjetnoj umjetnosti.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »