Istražite romantične destinacije idealne za Valentinovo!

U mjesecu ljubavi vrijeme je za romantiku i opuštanje u dvoje. Neka vam nježni i slatki trenuci obilježe i ovo Valentinovo. Donosimo dva prijedloga za romantičan i zaljubljeni vikend.
Istražite romantične destinacije idealne za Valentinovo!

ROMANTIČAN IZLET ZA DVOJE U NAJLJEPŠI HRVATSKI DVORAC

Čarobna romantična destinacija, mnogima omiljena za Dan zaljubljenih jest Dvorac Trakošćan. Ovaj dvorac sagrađen u 13. stoljeću kao utvrda prelazi kroz godine od grofova Celjskih iz ruke u ruku sve do posljednjih vlasnika, obitelji Drašković. Danas je Trakošćan zaštićeno kulturno dobro koje se sastoji od muzeja u dvorcu, perivoja i park šume s jezerom Trakošćan. Upravo su šetnje perivojem i oko prekrasnog jezera ono što čini Trakošćan savršenom destinacijom za zaljubljene. 

U muzeju dvorca saznajte kako je živjela plemićka obitelj prolazeći kroz viteške dvorane, spavaonice, salone, knjižnicu, kuhinju, tamnicu i edukativne prostorije u kojima možete razgledati zbirke oružja, posuđa, knjiga, slika i drugih predmeta.

Ako odsjednete u hotelu Trakošćan ne propustite upotpuniti ugođaj ovog izleta romantičnom večerom gdje ćete imati priliku jesti kao plemići. Lokalni proizvodi i tradicionalni zagorski specijaliteti u stalnoj su ponudi u hotelu Trakošćan. 

Trakošćan kao najposjećeniji dvorac u Hrvatskoj godišnje privlači oko 40 000 posjetitelja, zimsko radno vrijeme dvorca (do 31. ožujka) je od 9 do 16 sati, a cijena ulaznica za odrasle iznosi 40 kn. Ulaz u park je besplatan. 

Provedite kvalitetno vrijeme s vašom voljenom osobom i barem nakratko pobjegnite od svakodnevice u ovu romantičnu plemićku priču. 

VALENTINOVO U RIMSKIM TERMAMA

Prepustite se užitku koji vas čeka u prekrasnom prirodnom okruženju Rimskih termi.

Raskošne sobe, privatne saune i jacuzziji, te welness tretmani posebno kreirani za parove stvaraju poseban šarm. Povijesni dio termi vjerojatno je najromantičnije mjesto za čarobne kupke i masaže u dvoje. 

Uživajte u Rimskoj kupki u kamenoj kupelji uz koju dobivate piling od meda i soli, vino Malzum izrađeno po starom receptu i platu s voćem za potpuni doživljaj. Tu su i posebne masaže poput Rimske uz svijeće i zvučnu kupku gonga, prastarog glazbenog instrumenta koji liječi i balansira tijelo. Ili potražite svoj unutarnji mir u svijetu sauna Varinia gdje su vam na raspolaganju rimska, finska, turska i infracrvena sauna. Ugođaj upotpunite večerom pod svijećama u nekoliko sljedova u à la carte restoranu Sofija.

Ova wellness oaza u Sloveniji udaljena je samo sat vremena vožnje automobilom iz Zagreba, stoga iznenadite svoju bolju polovicu najromantičnijim Danom zaljubljenih i uživajte u potpunosti.