Događanja 

Dubrovnik Festiwine

Pozivamo vas na nezaboravnu enološku avanturu.
Dubrovnik Festiwine
Gdje?  Lazareti, povijesna jezgra, barovi s oznakom „Wine friendly“
Kada?  17. – 23. travnja 2017.

Unajmite li automobil u Zagrebu, Zadru ili Splitu, svratite u bajkoviti grad podno Srđa. U tjednu između 17. i 23. travnja, rezervirajte vrijeme i uživajte u vinu.

Na regionalnom vinskom festivalu Dubrovnik FestiWine, koji ove godine slavi svoje četvrto izdanje, možete kušati brojna lokalna vina, fino i dekorirano poslužena, upoznati punine okusa crnih i bijelih vina uzgojenih na suncem te solju okupanim padinama Pelješca i plodnom tlu konavoskog vinogorja.

Ovaj Festival u znaku vina i svih njegovih okusa okupit će više od 100 regionalnih vinara i autohtonih sorti Dubrovačko-neretvanske županije. Ne propustite ni središnje događanje Festivala „Izložbu vina“, koja će zamirisati iz povijesnih Lazareta, a dok laganim korakom istražujete dubrovačke zidine i upijate atmosferu grada, možete se zaustaviti u jednom od brojnih pitoresknih restorančića, wine barova i kafića s oznakom „Wine friendly“, i degustirati vrhunska vina koja se sljubljuju s morskim delicijama dubrovačkog kraja, poput božanstvene stonske kamenice.

Za one koji žele znati više, Festival FestiWine nudi i ekspresnu školu za sommeliere, kao i radionicu „Vino u turizmu“ pod voditeljskom palicom naših i inozemnih stručnjaka enologa. Nakon vinske rapsodije i slasnih gutljaja svakako vozilo ostavite na parkingu i prošećite.

Živjeli i javite nam koje vino je osvojilo vaša nepca!