Gastro ponuda 

Dalmatinska kuhinja

Proljeće je najljepše godišnje doba, ali u Hrvatskoj taj laskavi status uživa ljeto, jer je duž cijelog Jadrana i brojnih otoka, otvorena sezona lova na ribe, školjke i morske plodove, a sva su jela - netom iz mora, svježe pripremljena.
Dalmatinska kuhinja
Gdje?  Dalmacija i otoci, dalmatinsko zaleđe.
Kada? U svako godišnje doba, a najviše ljeti.
Obavezno probati: Škampe na buzaru, pašticada, školjke, ribe na gradele, dalmatinski pršut, manistra, kamenice, rižoto od morskih plodova, crni rižoto od sipe, salata od hobotnice za predjelo, rožata.

Ukoliko su vaša nepca željna okusa Mediterana, na gotovo svakom dalmatinskom “kantunu“ čeka vas gastronomski raj. Izaberete li restoran s osunčanom terasom i pogledom na veliko plavetnilo, znajte da vam taj dan ništa neće pokvariti.

Preporučamo da uživate u svježoj ribi pečenoj na žaru, plodovima mora, kozicama, dagnjama ili lignjama, ili rakovima i jastogu.

Niste bili u Dalmaciji ako niste probali škampe na buzaru, dalmatinski specijalitet spravljen u umaku od rajčice, luka i začina te kamenice, školjke koje se jedu sirove, s malo limunova soka. Od riba koje obitavaju u morskim dubinama Jadranskog mora, preporuka su zubatac, list, barbun, grgeč i drugi, uz koje kao prilog najbolje ide laganija dalmatinska blitva u maslinovom ulju. Ljubiteljima mesa, preporučamo poznatu pašticadu s domaćim njokama.

Vaš nezaboravni gastro užitak zasladit će rožata, desert koji se servira hladan, a njegov je 'čarobni' sastojak karamela s gorkim likerom. Na posljetku, počastite se čašom bijelog ili crnog vina, Plavcem s otoka Brača, Postupom s Pelješca, Pošipom s Korčule ili najboljim crnim vinom - Dingačem.

Bon appetit!