Destinacije 

Brač

Jedan od najljepših hrvatskih otoka koji nudi za svakoga po nešto. Od božanskih plaža, avanturističkih sportova, ukusne mediteranske kuhinje sve do nevjerojatne prirode s maslinama i vinogradima.
Brač

Brač je najviši i najnaseljeniji hrvatski otok. Budući da je samo sat vremena vožnje trajektom od Splita, popularno je vikend odredište za mnoge mještane i turiste.

Poznat je po tradiciji maslinovog ulja, većina stanovnika proizvodi neka od najboljih djevičanskih maslinovih ulja na svijetu. Kad vidite znak koji kaže da možete kupiti neke domaće proizvode, nemojte se ustručavati. Ako ste zainteresirani, uvijek možete pronaći nekoga kako bi vam objasnio kako ga proizvode.

Unajmite vozilo u našoj poslovnici Zračna luka Split i krenite na čaroban izlet po najljepšem hrvatskom otoku.

Rano ujutro krenite trajektom iz splitske trajektne luke. Pijte jutarnju kavu na trajektnoj palubi i uživajte u slikovitom jutarnjem užitku. Trajekti voze često u bilo koje doba godine, osobito ljeti.

Kada dođete na otok naći ćete se u Supetru, najvećem i najnaseljenijem gradu na Braču. Grad je slikovit i šarmantan, ali napućen u usporedbi s drugim mjestima na otoku.

Odvezite se do Pućišća, jednog od najatraktivnijih mjesta na otoku. Mjesto poznato po kamenolomu i najljepšim proizvodima od bijelog kamena. Taj kamen je korišten kao građevinski materijal u mnogim poznatim građevinama, uključujući Dioklecijanovu palaču u Splitu i Bijelu kuću u Washingtonu. Posjetite školu kamenih zidara kako biste provjerili rad i tehnike kamenog modeliranja i skulpture.

Na putu prema drugoj strani otoka zaustavite se na najvišoj točki otoka - Vidovoj gori. Pogled s vrha brijega je zapanjujući - vidjet ćete cijeli okolni arhipelag ispred vas.

Zahvaljujući prekrasnim plažama i brojnim pustolovnim i sportskim aktivnostima, Bol je krenuo kao jedna od najpoznatijih otočkih destinacija u Hrvatskoj. Glavna plaža Zlatni rat sa svojim jedinstvenim oblikom i kristalno čistom vodom s obje strane prepoznata je kao jedna od najljepših plaža na svijetu. Provedite neko vrijeme na plaži i isprobajte neke od brojnih sportskih aktivnosti. Ugodan ljetni povjetarac čini ovo mjesto izvrsnim za jedrenje na dasci.

Ako želite pobjeći od gužve i imati privatnu plažu samo za sebe - provjerite Murvicu. Postoje mnoge dobro skrivene, šljunčane plaže na tom području. Nema ceste koja ide tamo, tako da možete uglavnom doći samo pješice.

Kuhinja hrvatskog otoka poznata je po svojoj kombinaciji autentičnih jela i mediteranskog gastronomskog utjecaja. Rezultat su mnoga vrlo ukusna jela od plodova mora pripremljena s lokalnim maslinovim uljem, poslužena uz domaće vino.

Želimo vam čaroban provod!