Sigurna vožnja 

Dobro je znati

Nekoliko kratkih, ali iznimno važnih savjeta!
Dobro je znati

Savjet 1

Prijevoz djece - Pogledati poglavlje montiranje dječje sjedalice/boostera u vozilo.

Savjet 2

U slučaju kvara na vozilu ili prometne nezgode sigurnosni trokut postavite na sljedeću udaljenost: na gradskoj, otvorenoj ili brzoj cesti 50 m od vozila danju, a 80 m od vozila noću. Na autocesti trokut mora biti postavljen 150 m od vozila. To su međunarodne referentne vrijednosti. Pri postavljanju trokuta, pridržavajte se važećih prometnih propisa. Prije izlaska iz vozila radi postavljanja trokuta, obucite sigurnosni prsluk.

Savjet 3

Sva naša vozila opremljena su dnevnim svjetlima. To su odvojena rasvjetna tijela na prednjoj strani vozila koja se automatski pale nakon svakog pokretanja vozila, ako je sklopka svjetala postavljena u položaj 0 (ili „auto“ ako je vozilo opremljeno senzorom svjetlosti i dovoljne vanjske svjetlosti). Sva druga rasvjeta na vozilu, uključujući unutarnje osvjetljenje instrumentne ploče i središnje konzole, ostaje isključena. Korištenje dnevnih svjetala dok ima dovoljno vanjske svjetlosti, u skladu je sa zakonom o sigurnosti cestovnog prometa u Europskoj uniji. Ako putujete u ostale zemlje, provjerite svakako lokalne zakone.

Savjet 4

Ako je vozilo prekriveno snijegom i/ili ledom, očistite uvijek sve površine prije kretanja. Tako ćete izbjeći i kaznu koja u RH u slučaju vožnje sa snijegom i ledom prekrivenim vozilom iznosi 700 kuna.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »