SIGURNO S CARWIZOM

Kako bi vožnja bila ugodna i sigurna pročitajte 5 savjeta koje vam donosi stručnjak za putovanja.
SIGURNO S CARWIZOM

Skliska cesta, vjetar i magla mogu biti glavni krivci za prometne nezgode ali ne i jedini.

Kako biste u prometu ostali sigurni donosimo vam nekoliko zlatnih pravila za vožnju u zimskim uvjetima.  

  1. PRILAGODITE BRZINU UVJETIMA NA CESTI

Zbog skliskog kolnika, snijega i/ili leda između površine guma i površine kolnika smanjeno je prijanjanje zbog čega je izuzetno važno prilagoditi brzinu uvjetima na cesti i izbjeći proklizavanje vozila kao i mogući gubitak kontrole nad vozilom.  

  1. IZBJEGNITE GUBITAK KONTROLE NAD VOZILOM

Kako biste u svakom trenutku imali kontrolu nad svojim vozilom, osim prilagodbe brzine, važno je izbjegavati nagle pokrete, kao i naglo ubrzavanje i naglo zaustavljanje. Prilikom zaustavljanja postepeno smanjujte brzine na vozilu i osigurajte kontrolirano usporavanje vozila, dok papučicu kočnice koristite nježno.  

Držite razmak između vozila i pokušajte predvidjeti opasne situacije u prometu čemu pomaže i korištenje pokazivača smjera kako biste vi i drugi sudionici u prometu bili sigurni.

  1. PROVJERITE PNEUMATIKE

Zamjena pneumatika je obavezna za sve vozače u zimskim mjesecima. Svakako redovito mijenjajte svoje pneumatike jer tako ulažete u svoju sigurnost. Neizbježno je i redovito kontroliranje tlaka u gumama budući da nedovoljno napumpane gume lošije reagiraju u zavojima čime se povećava opasnost od proklizavanja, kao i potrošnja goriva.

  1. RECITE NE MOBILNOM TELEFONU ZA VRIJEME VOŽNJE

Iako nam je u današnjem svijetu nekorištenje mobilnog telefona nezamislivo ono je i neophodno. Razgovor sa šefom, kolegama, prijateljima ili obitelji, baš kao i neodgovoreni mailovi kada je u pitanju vaša sigurnost mogu pričekati. Kako biste si olakšali vožnju javite svima koji bi vas za vrijeme vožnje mogli kontaktirati da trenutno vozite i da ćete se javiti u najbržem mogućem roku.

Svakako razmislite i o bežičnim slušalicama, dok vam savjetujemo i da provjerite postavke svog vozila jer možda imate i ugrađen bluetooth.

  1. VEŽITE SE SIGURNOSTIM POJASOM

Korištenjem sigurnosnog pojasa osim što ćete izbjeći kaznu zaštitit ćete svoju i sigurnost drugih putnika. Nemojte zaboraviti da svi putnici moraju biti vezani sigurnosnim pojasom, a da je pojas obavezan čak i ako idete samo do najbliže trgovine.

Brinite o svojoj sigurnosti ali i sigurnosti drugih učesnika u prometu. Poštujte zakone, propise i pravila, a kako biste bili u potpunosti sigurni vozite Carwiz ispravno vozilo koje vam pruža mogućnost bežičnog povezivanja na mobilni uređaj, baš kao i nove, sigurne pneumatike. Javite se našem ljubaznom osoblju koje će za vas kreirati ponudu koja će odgovarati svim vašim potrebama.