DESTINACIJE 

Sljeme, Platak, Čelimbaša, Petehovac

Otkrivamo gdje uživati u zimskim radostima.
Sljeme, Platak, Čelimbaša, Petehovac

S prvim pahuljama snijega radujemo se toliko dugo iščekivanim zimskim aktivnostima. Bilježimo pojačanu posjećenost hrvatskih skijališta pa zašto i vi ne biste iskoristili niže temperature i uživali u snježnim radostima?

SLJEME

Iako je proteklog tjedna zbog Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ skijalište Sljeme bilo zatvoreno njezino otvaranje nam se bliži.

Cijene karata se kreću već od 40 kuna za noćno skijanje djece do 15 godina starosti, odnosno 70 kuna za odrasle.

Odlučite li se na vikend skijanje trebat će te izdvojiti 100 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu starosti do 15 godina.

Skijanje na Sljemenu pruža brojne radosti, a oni iskusniji mogu se okušati i u Crvenom spustu, najzahtjevnijoj stazi kojom su prošle i brojne svjetske skijaške zvijezde.

PLATAK

Skijalište s pogledom na more uvijek je dobra ideja! Trenutno su dostupne četiri staze – Radeševo 1, Baby staza, Turistička staza i Radeševo. Gužve su velike ali isplati se čekati, nemojte zaboraviti masku, piće i hranu. Budite odgovorni i na snježnim radostima.

ČELIMBAŠA

Provođenje vremena na otvorenom nam svi savjetuju a dobar izbor je i snježni Gorski kotar koji krije jedno od otvorenih goranskih skijališta – Čelimbašu u Mrkoplju. Cijene su u odnosu na svjetska skijališta i ovdje pristupačnije – 120 kuna ćete platiti ulaznicu za odrasle, a 80 kuna za djecu. Pobrinite se za svoj smještaj na vrijeme jer gužve su neočekivane, a trebate li pouzdano vozilo javite se u Carwiz i uživajte u stvaranju snježnih iskustava.

PETEHOVAC

Snježne i romantične Delnice pružaju mnogo više od usputnog stajališta na putu do mora. Posjetite planinarski dom Petehovac u čijoj blizini počinje skijaška staza s prekrasnim pogledom na slovenske Alpe i Delnice.  Osim dnevnog skijanja svake srijede i subote od 18 do 21 sat možete uživati i u noćnom skijanju, dok nude i vođenje grupe od pet osoba za svega 440 kuna s jednodnevnim druženjem na snijegu:

  • Dolazak do planinskog centra Petehovac
  • šetnja oko 1 km do mjesta gdje je spuštanje na gumama i natjecanje
  • Povratak do planinskog centra – okrijepa i kraći odmor
  • Odlazak do izvorišta Jezerka na 976 mnm.
  • Spuštanje po užetu (apsajl) 70 metara uz zaleđenu strminu, nakon toga penjanje uz rub Jagodine stijene oko 120 metara
  • Povratak do planinarskog doma 10 minuta

Više o skijanju saznajte na službenim stranicama skijališta, a više o pouzdanom partneru za sve vremenske uvjete online, pozivom na broj +385 1 4094 444 ili putem maila [email protected].