DESTINACIJE 

Etno selo Karanac - Baranja

Bilo da ste željni kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti ili samo volite uživati u ukusnoj hrani i opustiti se uz odlično domaće vino, Baranja uistinu nudi sve to i još više. 
Etno selo Karanac

U samom srcu Baranje, nedaleko od Osijeka, Etno selo Karanac privlači brojne posjetitelje svojom turističkom i gastronomskom ponudom. Daleko od grada, buke i užurbanosti današnje svakodnevice, Karanac odiše ugođajem nekih davnih vremena. U selu se nalazi mnoštvo očuvanih starih panonskih kuća, tri crkve, te najdulji drvored trešanja, a autentične seoske krčme obiluju ponudom domaće hrane u kojoj se redovito objeduje uz živu glazbu.

Posebno  je zanimljiv etno restoran “Baranjska kuća” na čijem jelovniku se mogu pronaći stara baranjska jela kao što su puževi u umaku od kopriva i pečeni bagremov cvijet, a također se može uživati i u odličnim domaćim vinima i neizostavnoj rakiji.

Ovaj restoran ističe se i “Ulicom zaboravljenog vremena” u kojoj se nalazi sedam starih ambara u kojima su, potpuno opremljene i spremne za rad, različite radionice pomoću kojih se turistima predstavljaju pomalo zaboravljeni zanati kao što su proizvodnja klompi, drvenih košara i drvenih bačvi te kovačnica, brijačnica i mlin.

Osim što se u Karancu dobro jede, moguće se voziti i u seoskim kolima te spavati u autentično uređenim sobama. U samom središtu sela nalazi se crkva svetog Donata koja je također jedna lijepa znamenitost koja upotpunjuje dojam koje ovo selo ostavlja na posjetitelje.

Vrijedi istaknuti i dva najveća događaja u selu; prvi je Etno sajam koji se održava više puta godišnje, a sadrži izložbe tradicionalnih proizvoda, maleni zoološki vrt i priliku za jahanje konja, a drugi je Čvarak fest gdje su posjetitelji degustatori, dok se domaćini natječu u pravljenju ove delicije. 

Posjetite najbližu Carwiz poslovnicu, unajmite vozilo krojeno prema vašim potrebama i krenite. Karanac je smješten u općini Kneževi Vinogradi i najčešći vid prijevoza do njega je automobilom. Sve je u blizini poprilično dobro označeno prometnim znakovima i nije teško laganom vožnjom doći do sela.

U blizini Karanca, na dohvat ruke su i ostala zanimljiva mjesta i znamenitosti koje Baranja ima za ponuditi. Nakon što ste uživali u Karancu, svojim automobilom možete se uputiti u daljnju avanturu ka Kopačkom ritu, brojnim vinskim podrumima, iločkoj vinskoj cesti i dvorcu obitelji Habsburg u Tikvešu. 

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »